TBMM Genel Kurulu'nda, MHP ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Genel Kurul'a ara verildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili CHP'li Levent Gök başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ceza infaz yasası düzenlemesini eleştiren HDP milletvekillerine, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği, 5 sevilin şehit olduğu saldırı üzerinden yanıt verdi.

Enginyurt, "5 Kürt vatandaşı, Diyarbakır'da bir pusuda hayatlarını kaybetti. Hiç kimse PKK'lı hainlerin affını bu Meclis'ten beklemesin. Terör sevicileri lanetliyorum" dedi.

HDP'liler oturdukları yerden, "Sayın Başkan; bize terörist diyor" diyerek, Enginyurt'a tepki gösterdi. Enginyurt ile MHP'liler arasında tartışma çıktı. Diğer milletvekillerinin de dahil olmasıyla tartışma büyüdü.

HDP'lilerin üzerine yürümek isteyen Enginyurt'u, diğer milletvekilleri engelledi. MHP'liler ile HDP'liler arasındaki tartışma ve gerginlik uzayınca genel kurula ara verildi.

Yorumlar 96 Yorum Var
  • Türküngücü 09.04.2020 07:02
    bu hdp lileri meclise sokmayın zaten terörist vürüsü var birde korana vürüsüde olabilir bunlar aşalık teröristler
  • Palandöken 09.04.2020 03:24
    Az bile demiş bence.
  • vatan sever 09.04.2020 02:32
    Kapatın hdp yi olay kapansın aldıkları maaş haram. Bunlara
  • Hab 09.04.2020 00:45
    Hdp=terörist CHP = t sevici
  • .......... 09.04.2020 00:43
    Hdp vatan hainlerine af istiyor, Vatan hainleri af mı edilsin şimdi. Şu zor günleri bile haince fırsata çevirme derdindeler.
Daha fazla yorum görüntüle