Seçim döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanacağının sözünü veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir süredir toplantıları canlı olarak yayınlamıyor. Konuyla ilgili AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan meclis toplantısında söz alarak Mansur Yavaş’ın bu tutumunu kınadı. 

Seçim süreci boyunca Ankara Belediyesi’ni şeffaf bir şekilde yöneteceklerini ifade eden ve meclis toplantılarının sürekli canlı olarak yayınlanacağını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, meclis toplantılarını canlı olarak yayınlamıyor. 

Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın özellikle kendi başkanlık yaptığı toplantıları canlı verirken AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fatih Ünal’ın yönettiği toplantıları görmezden gelmesi ve sansür uygulaması tepkilere neden oldu. 

Gerçekleştirilen meclis toplantısında AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan konuyla ilgili söz alarak yapılan bu tutumu kınadı. Meclis Üyesi Sinan Burhan; Başkan Mansur Yavaş’a “birkaç gündür zatıalinizin yönetiminde yapılan görüşmelerin; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından canlı yayınlanmadığını müşahede ettik. Bu her şeyden önce meclisin iradesine yapılan bir saygısızlıktır. Seçim öncesinde demokrasi şeffaflık açıklıktan bahseden bir yönetim; burada bu yayını yapmamış olması fevkalade üzüntü veren bir durumdur. Meclisimiz son dönemde uyumlu çalışmaktadır. Ankara’nın meselelerine duyarlı olarak yaklaşmaktadır. Birlik bütünlük içerisinde hoşgörü ile yapılan çalışmaların Ankaralılardan saklanmaması gerekir. Bu tutumu kınıyorum. Bu tutumla ilgili bir bilginiz var mı?” diye sordu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Hasan 14.11.2019 21:17
    Angaralilar dusunsun