Yassıada'nın tarihi 60 yıl sonra değişiyor. Ada artık, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak anılacak. Yassıada, Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararını verdiği yer olarak hafızalara kazındı. Ada, yapılan düzenleme ve yeniliklerin ardından, 27 Mayıs Darbesi'nin 60. yılında açılacak.

MÜZE VE CAMİ YER ALACAK

Yassıada'nın ismi 2013'te "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değişti. 2015 yılında da yeniden düzenleme faaliyetleri başladı. Kültür ve kongre merkezi haline getirilmesine karar verildi. Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda 176 kişilik bir otel, 600 kişilik Adnan Menderes Kongre Merkezi ile 7 bin 700 metrekarelik müze ve cami yer alacak. Restorasyon çalışmalarında yargılamaların yapıldığı ve 27 Mayıs Müzesi'ne dönüştürülen spor salonu da bulunuyor.

YASSIADA'NIN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu 27 Mayıs'ın farklı olacağını belirterek, ''27 Mayıs'ta Demokrasi ve Özgürlükler Adasının açılışı yapılacak. Orayı çok farklı bir konuma taşıdık. Adını artık Yassıada olarak değil, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak anacağız" demişti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Vatandaş 28.05.2020 10:13
    BAŞKAN BALKONLARDA SİGARA İÇİLMESİNİ YASAKLARMISINIZ. komşum hem de dr beni katil edecek. Balkon benim özel alanım diyerek benim evimi SİGARA KOKUSU ile dolduruyor ve ZORBA biri laftan sözden anlamıyor. Lütfen ÇOLUK ÇOCUK ne kapı açabiliyoruz ne de balkona çıkabiliyoruz. Serbestlikler başkalarının Temiz hava alma HAKKINI GASBETTİREMEZ.
  • Misafir 27.05.2020 16:52
    adayi resmen katletmisler,beton yigini olmus ruhu kalmamis