Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan Mescid-i Aksa'nın açılmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedbir amacıyla yaklaşık 2 ay kapalı olan işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, pazar günü yeniden ibadete açıldı. Salgın nedeniyle uzun süredir Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmayan Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın açılmasının ardından ilk cuma namazını kılmak için Aksa'ya akın etti. Mescid-i Aksa'nın avlusunu dolduran Filistinliler, cuma namazını kıldı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 50 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Namaz öncesi Mescid-i Aksa'da görev yapan çalışanlar, temizlik ve dezenfekte çalışmaları yaptı. Korona virüse karşı alınacak talimatlar duvarlara da asıldı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • İsmailC* 05.06.2020 16:32
    Allah cc Sonsuz güç ve Kudret sahibidir.Ol dedimi herşey oluverir.Biz aciz kullarıyız hakimiyet onun elinde bize düşen kendimize çeki düzen verip onun rızasını kazanmaktır.Görünmeyen bir virüsle Tüm dünya evine kapandı tedbir amaçlı peki tefekkür ve tevekkül edebildikmi bu süreçte ? İnşallah islam nuru yeryüze hakim olur barış huzur sağlik saadet bereket bolluk ihsan eyler Rabbim.
  • İsmailC* 05.06.2020 16:17
    Maşallah