Tarım ve Orman Bakanlığı, "buğday ithalatı" ile "Tohumculuk Kanunu'nun Türk tarımının Sevr Anlaşması" olduğu yönündeki söylemlere sert tepki gösterdi. Bakanlık yaptığı açıklamada buğdayda yurt içi tüketimin tamamen yerli üretimle karşılandığını belirtilerek, "Tohumda kesinlikle dışa bağımlı bir ülke değiliz. Sertifikalı tohumun yüzde 96'sı yerli imkanlarla yurt içinde üretiliyor ve kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili gündeme getirdiği iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. 

Türkkan'ın, "buğday ithalatı" ile "Tohumculuk Kanunu'nun Türk tarımının Sevr Anlaşması" olduğu yönündeki söylemlerinin doğru olmadığına işaret edilen açıklamada, buğday ve tohumculuk sektörüne ilişkin resmi verilerin söz konusu "asılsız" iddiaların, "kasıtlı" ve "yıpratma amacı taşıdığını" ortaya koyduğu kaydedildi. 

Bakanlıkça yürütülen projeler, çalışmalar ve üretime yönelik teşviklerle çok sayıda tarım ürününde ülkenin dünya liderliğinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin buğday unu ihracatında dünyada birinci, makarna ihracatında ise ikinci sırada yer aldığı bildirildi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek