Adana’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bazı çocuklar ölüm tehlikesine rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor. Caddeden koşarak kanala atlayan çocuklar kazaya davetiye çıkartırken, çocukların kanala atlarken Adana şivesiyle söyledikleri sözler ise güldürdü.

"Kanımız sıcak yanıyoruz"

Erkan Avuç isimli çocuk, “Kanımız sıcak yanıyoruz o yüzden burada yüzüyoruz. Tehlikeli ama havuzlar kapalı olduğu için buradayız” dedi. Gökhan Yiğit ise “Bu atlayış Adana’dan Mersin’in Tarsus ilçesindekilere gelsin. Hani diyorsunuz ya Mersin’e gelsin falan bu atlayış da bizden bütün memlekete gelsin” diyerek sulama kanalına atladı.

Mert Azar da, “Hava sıcak o yüzden giriyoruz. Başka çaremiz yok. Boğuluruz da ama belki de boğulmayız. Polisler gelince kaçmıyoruz abi suyun dibine batıyoruz onlar bizi görmüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • slmn 04.07.2020 12:17
    Adana belelediyesi kanal üstüne güvenli havuzlar inşaa edin kardeşim herkes mutlu olsun.
  • mehmet turgut 04.07.2020 08:45
    Adana da çocuklar suda yüzerken değil, dışarı çıkarken meyilli kenarlar nedeniyle boğulmaktadır. Bu kanallar şehrim içinde varsa insanlar suya girecektir. İnsanları suya girmesin diye bu kadar pahalı çözümler üreteceğinize dışarıya kolay çıkabilecekleri yoruldukların da tutabilecekleri aparatlar konsa ölümler de en az % 50 nin üzerinde azalma olur,
  • Murat 03.07.2020 22:31
    Suya dubalar koyulsun tutunabilmeleri için çokta zor olmasa gerek. Belediye o kadar boş şeylere para harcıyor bunu mu yapamıyor
  • Yörük GURD 03.07.2020 22:13
    Denizden daha tehlikeli değil.Hatta ayakları kanalın betonuna bile değebilir. Yüzme bilmeyenler için sorun oluyor.Su pırıl pırıl çok temiz ve buz gibi.
  • Ahmet 03.07.2020 14:12
    Haftada en az 1, 2 kişi hayatını kaybediyor. Bunlar yüzme bilenler, birde yüzme bilmeyenler giriyor. Olan anasına babasına oluyor. Evlat acısı.
Daha fazla yorum görüntüle