Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, her zaman Libya halkının yanında olacaklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum." dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere geldiği Libya'nın başkenti Trablus'taki temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına gelen Akar ve Güler, Türk ve Libyalı askerlerle bir araya geldi.
Libya Ordusu Batı Harekat Dairesi Komutanı Usame Cuveyli ile görüşen Bakan Akar ve Orgeneral Güler, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

"Libyalı kardeşlerimizin daha rahat, daha mutlu, daha güven içinde yaşamaları için destek vermeye devam edeceğiz." diyen Bakan Akar, şunları kaydetti:
"Bugün de yarın da sizlerin yanınızda olduğumuzu, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Haklısınız, kazanacaksınız, biz buna inanıyoruz. Diğerleri haksızlıklarının karşılığını muhakkak alacaklar. Onlar ve onları destekleyenler de kaybedecek, hezimete uğrayacaklar."

LİBYA BAŞBAKANI SERRAC İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi.


 

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Yusuf 04.07.2020 18:14
    Sayin bakan dünya mazlumlarin gözü sizde lütfen yardim edin yolunuz açik allah yardimciniz olsun.siz gibi jenerallar türk dünyasinin şerefisiniz.
  • Ferman 04.07.2020 01:37
    Erdogan putin ile macrona öyle bir oyun oynadi ki feleklerini sasirdilar libya ile askeri Mutabakat imzalanirken erdogan biz bunlari yenmesine yeneriz de pesinden ates kes ve siyasi çözüm isteyeçekler o yüzden biz savasa girmeden ates kes ve siyasi çözüm istiyelim kabul etmiyeçekler bizim istedigimiz de bu zate böyleçe biz bunlari yendigimizde bu sefer bunlar ates kes istiyeçekler ama bizim yok dememiz mesru olaçak ve dünya da destek göreçek dedi ve öyle de oldu reis allah seni musulman aleminin basindan eksik etmesin senden baska bir tane daha yok reis
  • Ali 04.07.2020 00:10
    Allah seni başımızdan eksik etmesin. Allah senle ve ordumuz ile olsun inşallah
  • birtek vatan 03.07.2020 23:08
    Allahu Ekber
  • Mehmet 03.07.2020 21:29
    Ağzına yüreğine sağlık. Bu millet daima sizlerle.
Daha fazla yorum görüntüle