Liverpool Üniversitesi'nden bilim insanları, geliştirdikleri robot iş arkadaşlarını tanıttı. Sokağa çıkma kısıtlamaları süresince laboratuvarda deneyler yapmaya devam eden 100 bin sterlinlik robot, deney sonuçlarından dersler çıkararak yeni deneyler yapmaya devam edebiliyor. Robotu geliştiren ekipten Benjamin Burger "Ben deneyleri evden kontrol ederken bu robot otonom bir şekilde çalışmaya devam edebiliyor" diyor.

Uzmanlara göre bu teknoloji bilimsel buluşları bin kat hızlandırabilir. Bilim insanlarının aksine, bu robot laboratuvarda bütün gün aralıksız çalışabiliyor. İngiltere'deki Royal Society of Chemistry de (Kraliyet Kimya Topluluğu) "Covid sonrası bir ulusal araştırma stratejisi" geliştirilmesi için bir rapor hazırladı. Raporda bilim insanlarının sosyal mesafeyi koruyarak çalışmalarına devam edebilmesi için robotlar, yapay zeka ve gelişmiş bilgisayar araçlarının kullanılmasını öneriyor.

Liverpool'daki robo-kimyager

Bilim robotu bu sıralar güneş panellerindeki kimyasal reaksiyonu hızlandırabilecek bir katalizör arayışında. Robotu laboratuvarında çalıştıran malzeme bilimci Prof. Andy Cooper, robotun koronavirüse karşı mücadelede de kullanılabileceğini söylüyor.

Kaynak: BBC

Yorumlar 3 Yorum Var
  • vatanislam 08.07.2020 10:48
    Günde 3 insanın yaptığı işi yapıyor buda gelecekte insanların daha da sıkıntı çekeceği zamanlara gidiyor olduğunu gösteriyor.
  • adil 07.07.2020 17:30
    kuka güzel robottur
  • Diriliş 07.07.2020 17:05
    ARGE yapabilen bu yapay zekalı robotları bizim üreticilerimiz de üretip her alanda yapılacak ARGE çalışmalarında kullanmalıdırlar.