Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Düzenlemenin Türkiye’deki bütün baroların Barolar Birliği seçimlerinde etkin hale getirilmesi ve bütün Türkiye barolarının etkinliğinde bir Türkiye Barolar Birliği Genel Merkezi oluşması açısından bu değişikliği doğru bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak değerlendirdiğimizde bu baro kanunu değişmeliydi. TBMM kanun yapmakla, yasa yapmakla yetkili. Şu an yürürlükte olan kanunu da bu Meclis yaptı. Baro yasası da dokunulmaz değildir” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Salgının ilk günlere göre hızını yitirmiş olsa da ölümcül olmaya devam ettiğini belirten Destici, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulundu. Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayı hatırlatan Destici, patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Türkiye’de artık bunun üretiminin olmaması lazım. Artık havai fişek kullanımının da olmaması lazım. Bu fişeklerin kullanılması yasaklanmasa bile sınırlandırılmalı. İçerdiği kimyasalların suyu ve toprağı kirlettiğini de biliyoruz. Havadaki kuşlara bile zararı olan bu eğlence aracının kullanımının durdurulması lazım” ifadelerini kullandı.

Özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarının ciğerlerini parçaladığını söyleyen Destici, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda meydana gelen orman yangınını ve Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde meydana gelen yangını hatırlatarak, “Sorumlusu kimdir, yangın nasıl çıktı? Mutlaka bulunacak, bununla ilgili hukuki işlem yapılacaktır. Ormanlarımızı korumaya devam etmeliyiz" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var