Korona virüs (Kovid-19)'un yayılmaya başlamasından itibaren 131 ülkeden tahliye talebinde bulunan yaklaşık 95 bin Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi ve sağlık sorunu bulunanların tedavilerinin yapılmasına ilişkin hazırlanan video serisinin ilki yayınlandı.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmaya başlamasından itibaren 131 ülkeden tahliye talebinde bulunan yaklaşık 95 bin Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi ve sağlık sorunu bulunanların tedavilerinin yapılmasına ilişkin hazırlanan video serisinin ilki yayınlandı.

İlk videoda, Ukrayna'da yaşayan anne ve kızın görüntüleri yer aldı. Anne Ayla Çetinyılmaz, "Türk vatandaşı olmaktan gurur duydum. Hükümetimize bize sahip çıktığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız bambaşkadır. Türkiye, Türkiye'den büyüktür." ifadelerine de yer verildi.

Türkiye, Kovid-19 sürecinde dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarını yalnız bırakmayarak, 131 ülkeden 94 bin 425 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • ÖNCE VATAN 22.07.2020 15:44
    bunu hangi dünya ülkesi yaptı söylermisiniz yok ama bazı geri zekalı zihniyeti bozuk kansız vatan hainleri türkiyeyi kötülemek için elinden geleni yapıyorlar bunları görmüyor ve yalan konuşuyorlar sizler hainsiniz dediğimizde kızıyorlar çünkü doğruları söylemek müslümana yakışır
  • Adil 21.07.2020 22:40
    Helal olsun emegi gecenlere Allah razi olsun, biz Almanyadayiz ama gönlümüz hep Türkiye ile vatanimizi koruyan Mehmetlerimizle beraber Rabbim sizleri korusun...
  • son kale 21.07.2020 18:37
    vatana geri dönüs baslasin INSALLAH
  • nurullah yılmaz 21.07.2020 16:42
    Allah cc bu devlete zeval vermesin biz Türkiye de yasadığımız için çok şeyin farkında değiliz eger ki Türkiye den avrupaya giden bir türk vatandaşına hava alanında şu soru soruluyorsa polis tarafından bay ahmet bayan ayşe gideceğiniz yeri biliyormusunuz yoksa yardımcı olalım deniliyorsa doğru yoldayız durmak yok yola devam