Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine uymayarak günübirlik tur teknesine fazla yolcu alan tekne sahibi, kendisini uyaran sahil güvenlik ekibine karşı çıkıp gerginliğe neden olunca gözaltına alındı.
Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan gezi teknelerinde denetim gerçekleştirdi.
Bodrum açıklarındaki bir koyda demirli bulunan tekneyi kontrol eden sahil güvenlik ekipleri, teknedeki yolcu sayısının, izin verilen kapasitenin çok üzerinde olduğunu tespit etti.
Ekipler, tekne sahibi V.D'ye limana dönmesi veya yolcuların bir bölümünün başka bir tekneye aktarılması konusunda uyarıda bulundu.
Uyarıları dikkate almayan tekne sahibi ile sahil güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. V.D'nin bir personelin üniformasını çekmesi üzerine yaşanan gerginlik, teknedekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.
Tekne sahibinin, "tehdit" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.
V.D'ye "sosyal mesafe kuralını ihlal" ve "tekne kapasitesinden fazla yolcu kabul etmek"ten de para cezası uygulandığı öğrenildi.
Yaşananlar teknedeki yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Yolculardan Berkay Özyayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne sahibinin görevli ekiplere hakaretlerde bulunduğunu, yapılan davranışı hiç uygun bulmadığını ifade etti.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Abdullah 04.08.2020 14:03
    Niye bu ülkenin kolluk kuvetleri böyle adamları karşılarında konuşturuyor. Yasalara uyan vatandaş böyle olayları görünce devletin acziyet ve kendisininde güvende olmadığı duygusuna kapılıyor. 7 kardeşini nerede vermiş kim için vermiş. adamın üniformaya saygısı yok. Ekmek parası diyerek vatandaşın canını hiçe sayanları devletin affetmemesi, kolluk kuvvetlerininse bu kadar müsamahaya musade etmemesi lazım.
  • Ruhi 04.08.2020 12:41
    Neyine güveniyor acaba? Klişe oldu ama yinede söylüyorum; Adalet yok!
  • yavuz 04.08.2020 11:24
    istediği hakareti eder en fazla 3bin ceza öder zaten 1-2 günlük cirosu. Twit atsa daha çok içerde kalırdı.
  • ali yaşar 04.08.2020 10:45
    bu adamın emniyette veya belediyede veya kaymakamlıkta veya adliye... adamları var demek ki, işini yürütüyor efelik de yapabiliyor. önce bu adamları tesbit edin süt kedisine döner.
  • Halil 04.08.2020 09:16
    Vatandaşa hizmet çizgisini çıta aşılınca malesef kurumlara saygı da kalmadı. Bazen vatandaş işine gelmeyince zıvanadan çıkıp devlet kurumlarını yapmadığı hakaret kalmiyor. Devlet yeri geldiğinde şevkatini yeri geldiğinde yumruğunu gösterecek.
Daha fazla yorum görüntüle