İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dün akşam CNN International kanalında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in konuk olduğu programa Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tezlerini anlatan bir açıklama gönderdi.

Fahrettin Altun’un gönderdiği açıklama, canlı yayında Christiane Amanpour tarafından Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Türkiye’nin cevabı” olarak okundu. 

Altun, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Türkiye’nin arama faaliyetlerinin yasadışı olduğu iddiasını reddediyoruz. Türkiye yalnızca kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukuktaki haklarını, diğer ülkelerin ihlallerine karşı koruyor. Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor. Biz diyalogdan yanayız ama haklarımızı her ne pahasına olursa olsun koruruz.”

Yayında, Türkiye’nin haklarını ve hukukunu savunan bu açıklamanın okunması üzerine, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in rahatsız olduğu görüntülere yansıdı.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Erdal Atalay 25.08.2020 16:35
    Haklarımızı savunabilmek için,bilim de ilerlemek gerekir.Partiler okulları ,üniversiteleri rahat bıraksınlar.Ana dil de(Türkçe) anlaşılır ve yeterli bir eğitim.(İbn-i Haldun'un,"Mukaddime(önsöz) adlı kitabını okuyun.Eğitimbnasıl olmalı,devlet nasıl yönetilmeli?)(Ben Müslüman'ım,dindar'ım diyen herkes,biz neden geri kaldık,Müslümanlar Dünya'nın her yanında neden,"Şamar oğlanı "olmuşiyenler,okuyun...!(Kur'an," oku"! diyor ya....! İbn-Haldun(Büyük İslam bilgini)ne diyor?okuyun,anlayın....
  • Ali 21.08.2020 10:19
    Bu kadin bizim hakli oldugumuzu soylerken icimizdaki bazilari hakkimizi savunmamizdan rahatsiz
  • eren 21.08.2020 00:10
    tipsizköpek
  • Mehmetçik 20.08.2020 23:41
    Fahrettin bey tebrikler. Zamanın bürokratları gibi habersiz değilsiniz. Cevabı yapıştırmışsınız.
  • Çiçek. 20.08.2020 23:08
    Onların işi yalan söylemek inkar etmek yunan işte hep dogruyu inkar eder kendini patron ve güclü gören ve ezici gücüm İstedigimi yaparım hak hukuk tanımam diyen 1 yunan başkanı şimdi bu kitaplarımızda yazıyor dogruyu hiiiç kabul etmezler parayı severler insan hayatına deger vermezler ahlaki manevi deyerleri olmayan kişiler ÖZELİKLEDE ALLAH KORKUSUNU BİLMEYEN DÜŞÜNMEYEN HER PİS İŞİ YAPAR İNANÇ YOK SATILIK HER ŞEYLERİ PARA 1 KEGIT PARÇASI AMA ŞÖYLE 1 SÖZ VAR GÜVENME ZENGİNLİGİNE 1 KIVILCIM YETER GÜVENME GÜZEL LİGİNE 1 TEK SİVİLCE YETER YANİ ALLAH IN İZNİYLE YOLA BİZ DEVAM EDİCEZ
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek