Belçikalı üst düzey polis memuru Andre Desenfants, Charleroi Havalimanı’nda polis memurlarının gözaltına alınan Slovak Jozef Chovanec’e sert müdahale ettiği ve bir kadın polisin bu sırada Nazi selamı verdiği videonun ortaya çıkmasından bir gün sonra, geçici olarak görevinden çekildiğini açıkladı.

Belçika federal polisinin iki numaralı ismi Andre Desenfants, "İzlediğim görüntülerin yanı sıra bu görüntülerden haberdar olmamam beni çok şaşırttı. Sorumluluklarımı küçümsemiyorum ve asla vazifeden kaçmıyorum. İstifa etmiyorum. Görevden geçici olarak ayrılmak istedim, çünkü özellikle dahili bilgi sızıntıları sorunu nedeniyle yetkimi kullanmamın engellendiğini hissettim" dedi.

Görüntüler 2,5 yıl sonra ortaya çıktı

Çarşamba günü televizyon kanallarında yayınlanan görüntüler Belçikalıları şok etti. 23 Şubat 2018 tarihli videoda Charleroi Havalimanı’nda bir Slovak vatandaşa dünya çapında yankı uyandıran George Floyd’a benzer bir muamele yapıldığı görülüyor. Jozef Chovanec, bilet göstermediği ve rahatsız edici davranışlar sergilediği için uçağa binmesi engellenmiş, ardından gözaltına alınmıştı.

Güvenlik videosunda gözaltı odasına alınan Chovanec’in, kafasını yüzü kanlar içinde kalana dek defalarca duvara vurduğu görülüyor. Daha sonra odaya birkaç polis memuru giriyor. Chovanec’in göğüs kafesinde 18 dakika oturan bir memuru görüntülere yansıyor. Bir diğer kadın polisin ise olay sırasında gülerek Nazi selamı vermesi göze çarpıyor. Müdahale sonrası kalp krizi geçiren Chovanec hastaneye kaldırıldı. Komaya giren Chovanec, birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

Devam eden soruşturmanın videosunun çarşamba günü açığa çıkması üzerine Belçika hükümeti sert tepki gösterdi. Adalet Bakanı Koen Geens, videonun "yakışıksız ve tamamen şok edici" olduğunu ifade etti.

Chovanec’in dul eşinin avukatı Ann Van De Steen, “Müvekkilim gerçekten ne olduğunu bilmek istiyor, ikna olmak, kocasının ölümüne neyin sebep olduğunu ve tüm bunlardan kaçınmak için ne gibi önlemler alınabileceğini bilmek istiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Ruhi 22.08.2020 10:57
    7 kişi bi danaya girmiş boğazlıyor herhalde!..
  • Zafer 22.08.2020 10:47
    @Mert Batı ne zaman yükseldi ki? İslam'ı terkeden coğrafyanın çöküşü batıyı ön plana çıkardı. Yoksa batı hiç bir zaman medeni olmadı. Dünyayı kasıp kavuran ne kadar iğrençlik varsa hepsinin doğduğu yerdir batı. İnsanlıktan nasibini almamış yamyam sürüleri gibidirler En küçük menfaat çatışmasında hayvandan aşağı yüzlerini ortaya dökerler. Savunuculuğunu yaptıkları insan hakları sadece kendileri için vardır. Bunda şaşılacak şey yok elbette. Şeytanın şeytanlığından şikayet edilemez. Asıl sıkıntı bizim batıyı bu kadar yüceltmemizde.
  • Türk evladi 22.08.2020 10:32
    Hayret edilecek birsey degil, amam cogunuz yalnis bilgiye sahipsiniz, Belvikalilar Alman degil, Almanlar "Germanen" kökünden gelme ama belcila da "Flamen" ya da "Walizen" ler var. Charleroi ülkenin Flamen tarafidir ve aslinda bunlar Almanlari hic sevmez cünkü Almanlar bunlari 2. Dünya Savasinda öldürdü. Bu Havaalaninda calisan Memurlar 100% yüz Hollanda tarafindan gelen Belcikalil dir. Ama Belcika bunlara ne cazasi verecek cok merak ediyorum. Belcikanin Krali ne diyecek bekliyorum.
  • Mert 22.08.2020 10:06
    Batan batının son çırpınışları bunlar
  • Burhan 22.08.2020 09:43
    İçleri dışları ırkçı bunlar
Daha fazla yorum görüntüle