Amerikan Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşunun "Türkiye'nin 2021'de Dış Politika Öncelikleri: Ana Muhalefet Partisinden Bir Bakış" başlıklı online panelinde konuşan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz skandal ifadeler kullanmıştı.

Ünal Çeviköz, ABD’de 3 Kasım seçimlerinin galibi ilan edilen Joe Biden yönetiminden ilk beklentilerinin "Türkiye’de demokrasiye vurgu yapması" olduğunu söylemiş ve büyük tepki çekmişti.

Habertürk'te katıldığı programda skandal sözleri hakkında konuşan Ünal Çeviköz, çark etti. Çeviköz, ''Türkiye'de ciddi bir otoriterleşme var. Trump da demokrasiye inanan biri değildi. Yeni Amerikan yönetiminin tüm dünyada demokratikleşmeyi desteklemesini bekliyoruz. Bu himaye aradığımız anlamına gelmez. Sadece ABD'den değil AB'den de demokrasiye vurgu yapmasını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kalender 24.11.2020 08:44
    Türkiye de demokrasi yokda siz böyle nasıl konuşabiliyorsunuz hemde Türkiye'yi dışarıya şikayet ederek sanki Avrupa'da demokrasi var