Kovid-19 salgınına karşı Rusya'nın geliştirdiği "Sputnik V" adlı aşının ilk dozunu alan 20 kişinin virüse yakalandığı belirtildi. Konu ile ilgili konuşan Vadim Tarasov, "Bu kişilerin aşılandıktan sonra Kovid-19 olduklarını söylemek doğru değil. Aşılandıysanız ve birinci ile ikinci doz arasında hastalandıysanız, bu aşının henüz bağışıklık yanıtı geliştirmemiş olmasından kaynaklı. Bağışıklık 42. günde gelişiyor" dedi.

Rusya'nın ürettiği "Sputnik V" adlı Kovid-19 aşısının testlerinde, aşının birinci dozunu alan 20 kişinin virüs kaptığı iddia edildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: BU KİŞİLERİN AŞI OLDUKTAN SONRA VİRÜS KAPTIĞI DOĞRU DEĞİL

Moskova Devlet Tıp Üniversitesi Sechenov'da Enstitüsü Direktörü olan Vadim Tarasov, "Bu kişilerin aşılandıktan sonra Kovid olduklarını söylemek doğru değil. Aşılandıysanız ve birinci ile ikinci doz arasında hastalandıysanız, bu aşının henüz bağışıklık yanıtı geliştirmemiş olmasından kaynaklı" dedi.

BAĞIŞIKLIK 42. GÜNDE OLUŞUYOR

Tarasov, aşılama sonrasındaki 42. günde bağışıklık geliştiğini ifade etti.

YAZIN YAPILAN İLK AŞAMA AŞILANMADA HİÇ KİMSE VİRÜS KAPMADI

Tarasov, "Sputnik V" aşısının yazın Seçenov Üniversitesi'nde yapılan ilk aşama testlerine katılan gönüllülerin hiçbirinin kovid-19'a yakalanmadığını söyledi.

RUS AŞISI YÜZDE 92 ETKİLİ BİR AŞI

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği aşının klinik testlerine 18 Haziran'da başlanmıştı. Rusya ön denemeler sonucunda "Sputnik V" aşısının etkinliğinin yüzde 92 olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var