Bartın’ın İnkumu beldesi açıklarında fırtınadan dolayı batan Palau bandıralı geminin batma anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Fırtınadan dolayı açıkta demirleyen bir başka gemi mürettebatı tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde, geminin orta kısmından itibaren su alarak batmaya başladığı görülüyor.

Bartın açıklarında Palau bandıralı kuru yük gemisi kazasından kurtarılan 1’i Rus, 5'i Ukrayna vatandaşı toplam 6 kişinin Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ederken, diğer 6 mürettebatın da isimleri belirlendi. Gemi kaptanı Rus uyruklu Vitaly Galenko (36), ikinci kaptan Ukrayna uyruklu Rustam Kazimov (32), mürettebatlar Ukrayna uyruklu Anatoliy Savostin (27), Seriy Sibilyev (60), Andrii Melenychenko(25) ve Vladyslav Ostapenko (22) olduğu belirlendi. Denizde mürettebata ait iki ceset tespit edilirken, hava koşulları nedeniyle bot yanaşamadığından alınamadı. Bir mürettebatın ise kayalıklarda cesedi karaya çıkarılarak morga kaldırıldı. Cesedi bulunan 1 mürettebatın kimliğinin yapılacak çalışma sonrası tespit edileceği ifade edilirken, kayıp diğer 3 mürettebattan ise bir ize rastlanmadı.

Öte yandan Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, Palau bandıralı kuru yük gemisinin İnkumu açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle batması sonucu gemide bulunan 12 mürettebattan altısının sağ olarak kurtarılarak, hastanede tedavi altına alındığı, 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve TCG Fatih Fırkateyni ekiplerince aralıksız karadan ve denizden devam etmektedir. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına ait helikopter ile TCG Fatih Fırkateyni’ndeki helikopterler kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına şimdilik katılamamaktadırlar. Hava koşullarının düzelmesine müteakip havadan da arama kurtarma çalışmalarına devam edilecektir." denildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Vatandaş 18.01.2021 13:44
    Nerde bu gemilerin filikaları okyanusta bile batmayan araçlar bunlar..soğuktan donmadıkça açlıktan ölmedikçe hertürlü kurtulursunuz..saldım çayıra mevlam kayıra hiç tedbir yok..
  • nihat 18.01.2021 11:23
    En azından 150kg yükü rahatlıkla taşaıyabilecek acil kurtarma SAHİL DRONU yapılmalıdır diye düşünüyorum. Hem hızlıca bölgeye ulaşır hem de indireceği kurtarma halatı veya can simiti ile yardım edebilir. (fırtınada dron kullanılamıyorsa onu bilmiyorum ama her faciada fırtına olacak diye bir durum da yok)
  • izmir dobracı 18.01.2021 11:07
    battığını görüyor yardıma gitmiyor diyenler var güzel abiciğim o bot değilki yardıma gitsin koca gemi gemi dalgayla sana vurdumu senide batırır nasıl yanaşıyonki kafadan yardımı gidinle olmuyor deniz aşırı fırtına ve dalgalı yardıma giden fırkateyn ve sahil güvenlikte batma tehlikesiyle karşı karşıya
  • Vurgun 18.01.2021 11:04
    ABD filimleri izleye izleye kafayı yemiş bunlar. Gerçekler ile alakanız yok
  • Muammer 18.01.2021 00:22
    ne sacma yorum yapıyorsunuz hiç denize girdinizmi o dalgada nasıl bir anda müdahale edecekler dalganın fırtınadan ne fargi var
Daha fazla yorum görüntüle