25 Şubat 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Serdar GÜNEŞ

CHP’li Tanrıkulu’dan skandal açıklamalar 

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, 9 HDP’li vekilin meclise giden fezlekeleri hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu ABD'de yeni gelişen siyasi eğilimler olduğunu ve fezlekelerin kabul edilmesi durumunda bunun Türkiye’ye çok ağır sonuçları olacağını söyledi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ise HDP’yi terörün gölgesinde gördüklerini, fezlekeler için ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı. 

Ermenistan’da muhtıra yayınlandı, sokaklar karıştı 

Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan’in istifasını talep etti. Paşinyan, bu çağrıyı "darbe girişimi" olarak nitelendirdi, destekçilerini sokağa çağırdı. Komuta kademesini görevden aldığını duyurdu.

CIA Raporu: Prens Selman Kaşıkçı cinayetini onayladı 

ABD hükümeti Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili CIA raporunun açıklanacağını duyurdu. Amerikan basını, sızdırılan raporda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini Prens Selman'ın onayladığını kaydetti.  

Kovid Seyahat Kartı geliyor, aşı zorunlu oluyor 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği uluslararası seyahatlerde yolcuların Kovid-19 test ve aşı bilgilerinin yer aldığı 'Kovid seyahat kartı' kullanacağını açıkladı. İspanya’nın Galiçya Özerk bölgesi ise aşı zorunluluğu getirdi. Karar göre aşı olmayanlar 60 bin Euro’ya kadar ceza ödeyecek. 

Yeni varyant çıktı; daha ölümcül 

Kaliforniya San Francisco Üniversitesi'ndeki araştırma Kovid-19’un yeni varyantını ortaya çıkardı. Üniversiteden yapılan açıklamada mutasyon geçirmiş virüs diğer varyantlardan daha bulaşıcı ve ölümcül olduğu belirtildi. 

Faizsiz dükkan ve işyeri de alınacak 

Faizsiz ev ve araba satışları için hazırlanan yasa teklifinde bazı değişiklikler planlandı. Buna göre yasa kapsamına, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edilecek. 

Boupendza çıkmazı 

Sezonun flaş ismi Boupendza’nın transferi çıkmaza girdi. Hatayspor, Gabonlu golcüyü sezon sonu 8 milyon Euro’ya Krasnodar’a sattıklarını açıklarken Boupendza istediği mali şartları alamadığı için imza atmadığı ortaya çıktı. 

Yorumlar 104 Yorum Var
  • Memet Temiz 26.02.2021 09:58
    Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar HAYİN yaşamıyor ve yaşatmazlar.
  • Ercisli 26.02.2021 09:10
    Diyarbakır baro başkanıyken tüm teröristlere avukatlık yapan birinden başka ne beklersin ki. Canı yanıyor tabi. Ypl arkadaşları zihniyet yoldaşları gidiyor elden. Sıranın kendisine geleceğini biliyor.
  • YÖRÜKOBALI 26.02.2021 08:58
    Orhan beyefendi ,Diyarbakır'da vatanına ,milletine özünden bağlı pekçok kardeşimiz var .Tammamı bunlardan değil .
  • orhan 26.02.2021 07:50
    adam diyarbakırlı. normali bu adamın.
  • adimiz osmanli 26.02.2021 07:49
    ne o planlariniz tutmadimi hemen de babalarina basvururlarmis , ogluuum akilli olun sonunuz yaklasiyor kiyamet basiniza yikilacak siz 4 ittifak partisine diyorum ,elbet hainlerin sonu hazin olacaktir
Daha fazla yorum görüntüle