Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu.

Köylülerden Davut Bikeç, helikopter düştüğü haberini alır almaz diğer köylülerle bölgeye giderek yaralılara yardımcı olmaya çalıştıkları anları AA muhabirine anlattı. 

Olay sırasında bir motor sesi duyduğunu ancak ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Bikeç, şöyle konuştu"

"Sonra çocuklarımız gelerek helikopterin düştüğünü söyledi. Olay yerine gittiğimizde şehitler vardı. Çok üzgünüm. 4 yaralı vardı. Birinin yanına gittim Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım. Kendine geldi 'İyiyim' dedi. Sonra kırık olabileceğini söyleyerek kıpırdamamasını istedim."

"CEKETİMİ ÇIKARARAK ÜŞÜMEMESİ İÇİN ÜZERİNE SERDİM"

Daha sonra diğer yaralının yanına gittiğini aktaran Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık." dedi.

9 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışması başlatıldı. Çalışma neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Kazada helikopterde bulunan 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

 

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Çiçek 05.03.2021 09:20
    Allah razı olsun kardeşten
  • Savaş 05.03.2021 09:18
    Allah razı olsun kardeşim. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralı gazilerimize de Allah'tan şifalar dilerim.
  • Hsn 05.03.2021 00:53
    Allah razı olsun inşallah
  • Zübeyir 05.03.2021 00:26
    Uçak ve Helikopter kazalarında ne hikmetse hep aklıma CİA ve MOSSAD'IN KİRLİ SUİKASTLARI gelir. Rahmetli org. Eşref Bitlis ve düşen İsparta uçağındaki seçkin bilim adamlarımız SORU İŞARETLERLE DOLU UÇAK KAZALARINDA ŞEHİT OLMUŞLARDI. Malatya ERHAÇ ve KÜRECİK'TEKİ Amerikan üstlerine çok dikkat etmek lazım. O bölgeye yakın yerlerdeki UÇAK ve Helikopter kazalarının çokluğu dikkat çekmektedir. ŞEHİDLERİMİZE ALLAH rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun inşallah. MİLLETİMİZİN başı sağolsun.
  • Delaan lı 05.03.2021 00:19
    Allah razı olsun ,, senden ,, iyi yürekli insan.
Daha fazla yorum görüntüle