İsrail asıllı İsveç vatandaşı Dror Feiler, İsrail'in Gazze ve  Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek, 'Uluslararası kuruluşların her iki ülkeye de sakin ol çağrısı yanlış, Filistinlilere yönelik soykırım ( apartheid) hareketi devam ederken sakin kalmak imkansız'' değerlendirmesinde bulundu. 

Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde mahkeme kararıyla Filistinli ailelerin evlerinin ve topraklarının İsrail tarafından zorla gasp edildiğine dikkat çeken Feiller şu ifadelere yer verdi:


 ''Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Yargıtay kararıyla Filistinli ailenin mülkiyetini ırkçı gerekçelerle bırakıp sürgün edilmesini doğal olarak Filistinlilerin ayaklanmasına  neden oldu. Sivillere yönelik şiddettin her iki taraf tarafından da durdurulması doğrudur fakat, Yahudilerin devlet eliyle  şiddet ayrıntılı olarak planlanmıştır. Arap vatandaşların şiddeti ise ezilenler için bir ümit çığlığıdır. Bu yüzden İsrail'deki Filistin vatandaşlarını korumak için uluslararası müdahaleyi düşünmenin zamanı geldi''

Öte yandan İsveç'in başkenti Stockholm'ün Skarholmen semtinde iki İsveçli aktivst, küçük bir stant açarak, Filistinliler için ücretsiz yemek dağıttı. Aktivistler yemek alanlara İsrail zulmünü anlattı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Dikkat 14.05.2021 14:24
    Erhan haberi okumadın galiba. İki aktivist yemek dağıttı diyor Dror Feiler demiyor
  • Erhan 14.05.2021 13:24
    Bu videodaki dror değil Ben dror Feileri şahsen tanırım görüşürüm hatta 2 saat evvel görüştüm Bu videodaki Dror değil