22 Ekim 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Yeni varyant vakaları artırabilir!

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs salgınındaki yeni AY 4.2. varyantına ilişkin konuştu. Tükek, “Bu varyantın bulaşıcılığı çok daha yüksek, onun ülkemize gelmesiyle olay değişebilir. Vaka sayısı çok daha yüksek sayılara ulaşılabilir” dedi.


Erdoğan’dan sosyal medya açıklaması
Türk Konseyi Medya Forumu’na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir denetimin olmadığı sosyal medya mecraları hem demokrasiyi hem toplumsal barışı hem de devletlerin milli güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir" açıklamasını yaptı. 

Bakan Özer’den müjde
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını açıkladı.


YKS 2. ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS için binlerce öğrenciye tanınan ikinci ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.
 

Bakan Dönmez: Doğal gaz depolarımızın 4’te 3’ünü doldurduk
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yer altı doğal gaz depolarımızın 4'te 3'ünü doldurduk. İnşallah önümüzdeki haftalarda da tamamını doldurmuş olacağız." dedi.


Ünlü oyuncu kazara görüntü yönetmenini öldürdü
Amerikalı ünlü film yıldızı Alec Baldwin, yeni filmi Rust'ın çekimleri sırasında kurusıkı tabancayla, kazayla görüntü yönetmenini öldürdü, yönetmeni de yaraladı. 

F.Bahçe fırsat tepti! G.Saray Rusya'dan lider döndü!

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. haftasında Fenerbahçe, sahasında Belçika ekibi Antwerp ile 2-2 berabere kalırken, E grubundaki temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup etti.

 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Rondo 22.10.2021 17:36
    Nereye kadar devam eder bu Korona virüsü variantlariyla delta Variant Ay variant artık devam eder Windows (pencere) Variant Microsoft Variant en sonunda Bill Gates Pfizsr Mason Variant i görüp Dünya nüfusu 500 milyonun altına düşer bu kişiler de sadece Masonlar dan oluşur
  • vatandaş 22.10.2021 17:25
    durmayacaklar anlaşılan, sürekli yeni varyantlar, her mutasyon neden daha tehlikeli. Belli ki yapay olarak üretiliyor. İşimiz çok zor. en etkili tedbir izolasyon, oda mümkün değil.
  • Turan Üç Hilal 22.10.2021 16:31
    Kim ne getirirse getirsin kapanma olmayacak inşallah başaramayacaklar hem ekonomi hemde eğitim için kapanma olmayacak aşı ise aşı toplumsal bağışıklıksa oda oluyor vessalam
  • Suvari 22.10.2021 16:21
    En tehlikelisi pahalılik dolar altın bunlar daha hızlı yayılıyor
  • Müsafir4 22.10.2021 16:02
    Bizim milletimize deli dana eti etkilemez dendi etkiledimi. Biz islamiyeti yaşarsak islamın helal dediğini yersek. İnsanın doldurduğu en kötü kap midesi olduğunu bilirsek gönlümüzün uygun gördüğü tedbiri alırsak tüm virüslerde gelse etkilemez. Zaten islamı yaşadıktan sonra dünyada müslüman, varacağı yere göre bir hapishanede yaşadığını anlıyor.
Daha fazla yorum görüntüle