Haber Global'de "Siyaset Özel" programının konuğu olan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttiifakı'nın hemen aday göstermemesin doğru olduğunu, aksi takdirde yıpratılacağını söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın 20 yıldır iktidarda olmasına rağmen neden yıpranma endişesi duymadığı sorusuna tepki gösterdi. 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bugünkü sisteme göre seçilecek adayın tüm yetkileri ele alabileceğini ve bu adayın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi isteyip istemeyeceği konusunun zaman göstereceğini belirtirken aday gösterilecek kişinin "böyle bir yola sapmayacak kişi olması icap eder" dedi. 

Şu anda adaylık için isim geçen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş'ın seçilmesi halinde büyük yetkilerle sistemi götürürken böyle bir yola sapıp sapmayacakları konusunda  ise "Ben burada yorum yapmam. Bu doğru olmaz" dedi. 

Karamollaoğlu erken seçimin yapılması doğru olur kanatinde olduğunu belirtirken "Erken Seçim kararını sadece Cumhurbaşkanı verecek. Bu nedenle ben hergün erken seçim demiyorum." dedi. Erken seçim gündeme gelmesi halinde adayın hala açıklanmamasının sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı konusuna değinen Karamollaoğlu " AK Parti diyorki bugünden aday belli olsun, ben onun seçime kadar iflahını keserim" ben öyle anlıyorum. Aday tabiki yıpranır" dedi. 
Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır iktidarda olduğunu, adaylığını yine koyduğunu buna rağmen yıpranma endişesi taşımadığını, Millet İttifakı'nın yıpranacak aday mı çıkaracağı sorusu üzerine Temel Karamollaoğlu tepki gösterdi.

Karamollaoğlu canlı yayında ayrıca TBMM'de görülen ve CHP ile HDP'nin  ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP'nin oyu ile geçen tezkereye de  tıpkı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı çıkma gerekçesi gibi içinde yabancı asker bulundurma maddesi nedeniyle "Meclis'te bulunsaydım ben de ret oyu verirdim" dedi. 

Yorumlar 187 Yorum Var
  • Fatih 34 27.11.2021 14:48
    yahu siz niçin aday olmayacaksanız SİYASET YAPIYORSUNUZ bırakın siyaseti. Sadece CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANI'ı yıkmak için mi siyaset yapıyorsunuz. Siyasette sizin gibi şahsiyetsiz insanlar yüzünden nefret ediyorum. Birde Meral var... öbür zaten belli. diğeri ise pkk lı....aynız çizgide buluşuyorsunz.....müslüman senin adın temel, cahil cühela....
  • Sevdalı. 24.11.2021 13:56
    Rabbim bildiği üzere eylesin. Biz Yolumuza devam ediyoruz. Rabbim Devletimize Zeval vermesin. Liderimizi ve Ülkemizi korusun İnşallah cc.Amin.
  • .. Ahmet 21.11.2021 21:27
    Bahaneye bak , sizin kahrınızı çekecek adam bulamıyorsunuz. Çünkü sözlerinizin geçerliliği yok.
  • Muhammet DADAŞ 20.11.2021 23:15
    Adayımızı Şimdi göstermiyoruz, niye? cevap 1-5 yılda yıpranır. 1-5 yılda Yıpranacak olan bir adayı niye gösteriyorsunuz? Cevap kem küm.
  • Mehmet 20.11.2021 20:49
    Bu herife oy verenler, ben ne diyeyim size?
Daha fazla yorum görüntüle