20 Kasım 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Favipiravir kullananlar dikkat

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek, yapılan araştırmalar neticesinde iyileşmeyi hızlandırmadığı saptanan ve "favipiravir" etken maddeli antiviral ilacı kullanmış vatandaşların gönlünü ferahlatacak bir açıklamada bulundu. Yavuz, "Bu ilaç vücutta birikip herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açabilecek bir ilaç değil" dedi.

Pençe vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son 7 ayda Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatlarında 831 terörist etkisiz hale getirildi, 1407 mağara kullanılamaz hale getirildi.

Deprem
Tokat'ın Niksar ilçesinde saat 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, deprem nedeniyle herhangi bir yaralanma veya hasar oluşmadı

Rusya'nın TB2 endişesi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2'lerden duydukları rahatsızlığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na iletti.

Yeni banka

1913 yılında Adapazarı İslam Ticaret Bankası adıyla kurulan ve 1937 yılında Türk Ticaret Bankası unvanıyla bankacılık faaliyeti gösteren ve 2002 yılında kapatılan Türk Ticaret Bankası, BDDK'nın kararıyla yeniden faaliyete geçecek.

Yavuz Karadeniz'e açılıyor

Karadeniz'deki ilk sondaj faaliyetine hazırlanan 'Yavuz' sondaj gemisinin kule montaj çalışmaları sürüyor. Montajın tamamlanmasıyla gemi, Karadeniz'e açılarak 'Fatih' ve 'Kanuni' gemileriyle doğal gaz çalışmalarında kullanılacak.

 

Kanarya yaralı

THY Euroleague'de Fenerbahçe Beko, deplasmanda Zalgiris Kaunas'a 86-75 yenilerek 8. mağlubiyetini aldı.


 

 

 

 

 

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • cem 21.11.2021 09:22
    normalde 16 adet hap yutan kişi hukukda intihara teşebbüs olarak kabul ediliyor!
  • cümbür cemaat 20.11.2021 18:19
    hic inandırıcı degil . 70 yasindan donra annem depresyona girdi, bende yüksek tansiyon başladı
  • Zafer 20.11.2021 18:19
    İlacın ilkgün 8 adet içilecek.bunu hangi deha demiş acaba.