Almanya Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenledi. En sevdiği müzik parçalarının seslendirildiği veda töreninin sonunda Merkel, aralarından kabine üyelerinin de olduğu davetlilerce alkışlarla uğurlandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Savunma Bakanlığında düzenlenen veda töreninde yaptığı konuşmada, 16 yıllık başbakanlığının ardından minnettarlık ve alçakgönüllülük hissettiğini söyledi.

Veda törenine, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender ile çok sayıda üst düzey siyasetçi katıldı.

Alman ordusunun "Grosser Zapfenstreich" olarak adlandırılan seremonisi, görevine veda eden Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Savunma Bakanları için düzenleniyor. Törende Merkel`in bizzat kendisinin seçtiği "Büyük Tanrı seni övüyoruz" adlı ilahi ile "Benim için kırmızı güller yağsın" ve "Renkli filmi unutmuşsun" adlı parçalar çalındı. "Benim İçin Kırmızı Güller Yağsın" adlı şarkıyı dinlerken Merkel`in gözleri doldu. 

Angela Merkel, 8 Aralık`ta Federal Meclis`te Başbakanlık görevi için yemin edecek olan Olaf Scholz`a görevini devredecek

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Muharrem besoglu 03.12.2021 21:04
    Güle güle Avrupa'nın haçlı rahibesi
  • Bayraktar TB-2 03.12.2021 17:17
    Ülkemizde ki pkk ve Esed sevici muhalefette ülkemizi defolup terk etse.
  • izmir-doğru söyler 03.12.2021 16:31
    yav deyzemi niye üşütüyorsunuz kapalı mekanda yapınsana vedayı 15 temmuzda almanya incirlik üssünden sorumluydu son anda elektrikleri kesip etkisiz hale getirdik.
  • Ccc 03.12.2021 16:25
    Devleti için hayatından bile vaz geçen vatanını seven bir Başbakandı . Hazineyi boşatmamak için her kısıtlamayı düşünmeden yapıyordu . Alman Devletine gelen her Başbakan ancak ülkesi için çalışır ve şahsi hesaplar içine hiç girmez . Yeni hayatında başarılar dilerim . Devlet olmanın her türlü sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirdi .
  • Mizah 03.12.2021 16:13
    Bizde aynısından bir tören yapalım yetti gari bunca deneme yanılma.
Daha fazla yorum görüntüle