Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy açıklamalarında, “Ons altın dün yeni haftaya, geçen hafta da bahsetmiş olduğum 1820 dolar seviyelerinde hafif inişli çıkışlı bir seyir izleyerek başlamıştı. Haftanın ikinci gününe başlarken ise, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1.80 üzerine çıkması ile 1816 dolar seviyelerinde başladığını gördük. 1820 doların altına geri çekilmeler olması halinde 1813 dolar şu anda önemli destek seviyesi olarak öne çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatlarının yükselişini analizine katan Özsoy, “Petrol fiyatlarında güne hızlı bir yükseliş ile başlanılmasının da ons altının daha da gerilemesine dair bir fren etkisi yaptı diyebilirim. 1813 doların altına sarkmalar olmadığı ve günlük kapanışların bu seviyenin altında yapmadığı durumlarda 1820 doların üzerine doğru hareketler yapmasını şu anki görünümde halen ana senaryo olduğunu düşünüyorum. Bu ana senaryonun bozulması ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1.80 üzerindeki hareketinde kalıcılık olması halinde gündeme gelebilir.” dedi.

"800 TL VE ALTLARI ALIM FIRSATI"

Gram altının fiyatlamasının önemine değinen Murat Özsoy, "Bu hafta altın fiyatlarında daha çok gram altın fiyatlaması önemli olacaktır diye düşünüyorum zira Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısı sonucunda gelecek karar piyasaların odak noktasında olacak. Şu andaki ana beklenti herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde olsa da gelebilecek bir indirim de sürpriz olarak karşılanmayacaktır.

TCMB’nin de bu yılın geneline bakıldığında eğer faiz indirimine gidecekse bu toplantı da bu açıdan son fırsatı olur diye düşünüyorum. TCMB konuyu açıdan değerlendirir ve bir faiz indirimine giderse dolar/TL kurundaki yukarı hareket de gram altın fiyatlarını 800TL üzerine hatta 818TL seviyelerine kadar taşıyabilir. Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var