Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un davetlisi olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Ziyaret öncesi Başkan Erdoğan açıklamalarda bulunuyor:

Yeni bir dönemin başlaması için gayret içinde olacağız. Sağlık, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans gibi alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.

Ziyaretim, tarihi, kültürel bağlara sahip iki kardeş ülke olarak, yeni bir işbirliği dönemini başlatma yönündeki ortak irademizin tezahürüdür. Ziyaretim vesilesiyle Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz.

Bu yıl hac ve umrenin tekrar başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Türkiye bu yıl hac konusunda 37 bin 770 kişilik bir kontenjana sahip olacak. Umre için herhangi bir rakam söz konusu değil.

Kaşıkçı davasının devrinin normalleşmeye olumlu etkisi olmuştur. 

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Türkiye olarak bölgemizde sulhün hakim kılınması, sorunların diyalog ve diplomasiyle çözülmesi, çatışmaların sonlandırılması için samimiyetle çaba harcıyoruz. 

MİT'in devreye girmesiyle Ankara'da takas gerçekleşti. Putin de teşekkür için aradı ve "Adımlarınıza güveniyoruz" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

Şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak ama başındaki ağa babası Man Adası olaylarından nasıl bedel ödediyse, avukatlarımız manevi tazminat davalarını açacaklar. Manevi tazminat için avukatlarımız dava açıyor.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, Başkan Erdoğan'ın bugün ve yarınki ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • leyla taş 30.04.2022 09:21
    bir ülkenin reis-i cumhuruna saygısızlık olmaz sevmeye bilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız
  • Hüseyin çiloğlu 28.04.2022 20:38
    Adamın dibi. ADAM ADAM.
  • Kemal aşık 28.04.2022 20:36
    Hay Allah razı olsun sayın cumhurbaşkanım bu geveze, densiz, dengesizlsrin hatdini bildireceksiniz.
  • Sarıkaya 28.04.2022 17:53
    Büyük adamsın Reis