Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programı konuklarından İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlyas Topsakal, Türkiye'nin yapmayı planladığı olası bir harekat için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Prof Dr. İlyas Aksakal, 1970'li yıllarda KGB'nin Barzani ve Talabani'ye 6700 milyon dolar para gönderdiğini, Rusya'nın içinde hala YPG/PKK kamplarının devam ettiğini, Türkiye ile Rusya'nın oturduğu masaya Rusya tarafından İran'ın da oturtulduğuna dikkat çekti. 

Prof. Aksakal, bölgede Osmanlı sonrası demografik yapı ile ilgili çok büyük bir dezenformasyon yapıldığını ve yüzde 30'lardaki Türk unsurlarının yüzde 5'in altına düşürüldüğünü, Türkiye'nin yapması muhtemel bir harekatın bu demografik yapıyı eski haline getirmediği sürece dış tehdidin hiç bir zaman eksilmeyeceğini, bugün elde edilen konjoktürel avantajın yüz yılda bir geleceğinin altını çizdi.

 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Ali yılmaz 28.05.2022 21:58
    Her gün haberlerlerde operasyon şuraya buraya yapılacak diye söyleniyor bu doğru bır iş değil nerdeyse teröristlere biz size saldıracağız tedbirinizi alın der gibi adeta onlara selam çakılıyor ben bunu anlayamadım biraz ciddiyet diyorum vesselâm
  • Misak-ı Milli 27.05.2022 11:51
    Zamanında ABD, Türkiye'ye vermediği LAV(Gelişmiş Tank Savar) silahını terörist PKK'ya veriyor, buradan bile Türkiye'ye karşı neler planladıklarını kurmak istedikleri teröristan devleti projesini anlamak gayet kolay. Bu teröristan resmi devlet yapılmadan önce Türkiye, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'a yıldırım operasyonları yapıp oraları ilhak etmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde, 40 yıldır bize verilen terör ve savaş tazminatı olarak bile oraları ilhak etmeliyiz böylece Türkiye'nin enerji sorunu çözülür. Bizim hakkımızı terörist eşkıyalar yiyor ve yine bize saldırıyor.
  • Memiş 27.05.2022 11:18
    Evet lafı bırakalım hemen operasyon başlasın.
  • A-A 27.05.2022 10:14
    Bu bizim için çok büyük bir avantaj inşallah hayırlı olur diyorum vatana millete.
  • Misafir 27.05.2022 09:03
    Aslan avini yemeden önce biraz seviyor Buda bize has bir tsktik
Daha fazla yorum görüntüle