Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna limanında çıkmayı bekleyen tahıl yüklü gemilerle ilgili "Ukrayna limanları mayınlardan temizlerse eğer biz askeri harekatımızı hiçbir şekilde kötüye kullanmayacağız. " dedi.

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Lavrov Ukrayna limanında çıkmayı bekleyen tahıl yüklü gemilerle ilgili "Ukrayna limanları mayınlardan temizlerse eğer biz askeri harekatımızı hiçbir şekilde kötüye kullanmayacağız. Gemilerin oradan sağlıklı bir şekilde çıkması için tüm gerekli adımları atarız.. Tahılların limanlardan çıkması için herhangi bir engel oluşturmuyoruz. Zelenski'nin gemilerin çıkmasna ilişkin talimat vermesi yeterli, o kadar." dedi.

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • İstanbul 09.06.2022 18:36
    Bu ikili en tecrübeli 2 devlet adamı Çok güzel toplantı ve açıklama
  • Hayati 09.06.2022 13:38
    Gemiler veya başka araçlar tahıl veya yağ çıkarmaya kalkarsa .. Moskova ankara kiev yok olur ...!!! Bütün deniz altılarınızı ,gemilerinizi petrol çıkarma alanlarını yok ederim...!!!
  • Mehmet 08.06.2022 21:18
    Son saniyeye kadar dedi bize iftıra atıyorlar ukrainaya saldırmıyoruz. Kendi topraklarımızda içerisinde tatbikat yapıyoruz halbuki yalan söylüyordular gizliçe sesiz sedasız Kırım gibi ukrainayı komplile işgal edecektiler
  • Türk 08.06.2022 20:25
    O mayınlar da niye serbest kaldı oda tartışılır ama.. Bu buğday meselesinde hem fikir olunması çok güzel çok olumlu
  • Zirtooo 08.06.2022 19:54
    Bugdayın en büyük silah olduğu bir zamanda ne kadarda iyisin lavrov :)) seni hayırsever
Daha fazla yorum görüntüle