Ayşenur Arslan, Halk TV'de konuk ettiği Prof. Dr. Ali Çarkoğlu'na genç seçmenlerle ilgili sorduğu sorudan istediğini alamadı. Çarkoğlu'nun "Genç seçmen Türkiye'de kendi anne ve babalarından daha fazla muhafazakar olabiliyor." cevabına şaşırdı.

Halk TV'de Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın programına konuk olan, Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ezber bozan ifadeler kullandı. Seçimlere yönelik varsayımlar yapılırken, Ayşenur Aslan seçimlerde gençlerin büyük bir etkisi olduğunu söylerken Çarkoğlu, Aslan'ın hayallerini yıktı. 

Çarkoğlu, "Türkiye'de genç seçmenin olduğunu hep biliyorduk. Fakat genç seçmen, Türkiye'de anne, babalarından daha muhafazakar olabiliyor. Bu Türkiye'ye has bir özellik. Bizim araştırmalarımızda da bizi şaşırtan bir gözlem. Fakat 90'larda yaşanan gelişmeler, muhafazakarların Türkiye'de yükselmesi bilhassa genç nesli etkiledi. Ve kendilerinden bir jenerasyon evvelinden daha muhafazakar olan bir halkla karşı karşıyayız şu anda. Bu seçim için beklenti, ilk defa oy kullancaklar, bu eğilimi göstermeyecekler beklentisi var. Fakat benim elimdeki veri, bunu destekler enformasyon vermiyor bize" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 144 Yorum Var
  • Mehmet ALİ 30.06.2022 15:22
    bunlar sanıyor ki Gençlerin umrunda chp ni ne dediği. Sosyal medyada 1 milyon hesabın 600 bini BOT(SAHTE HESAP) gerisi de FETÖ tarafından dizayn edilen olaylara malaklamasına atlayanlar hepsi chp yanlısı sanıyorlar. 2023 de CHP nin sert bir sandık tokadı yiyeceğini görecekler. pkk dan iktidar dilenmeye dvam edin
  • abdulbaki 30.06.2022 14:00
    gençlerin hepsinin zırt kuşağı olduğunu zan etmesi gayet doğal. her kes kendi etrafında gördüğü gençler dolayısı ile bütün gençleri bunlar gibi zan ediyor. oysa çok inançlı ve milliyetçi gençlik daima daha fazladır.
  • Abdullah 30.06.2022 12:43
    01:45 deki yüz ifadesine dikkat... :)))
  • Mustafa 30.06.2022 10:45
    İlle de Recep Tayyip Erdoğan
  • Oflu 61 30.06.2022 09:20
    ALLAH C.C. sizlere fırsat vermesin inşeALLAH...Amin...
Daha fazla yorum görüntüle