İzmir’de demir yüklü bir tır, lastiğinin patlaması sonucu bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Bazı araçlar, ters şeride giren tırın altında kalmaktan son anda kurtulurken, dehşet veren kaza anı ise bir aracın kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 16.30 sıralarında İzmir Çevreyolu Osmangazi Viyadüğünde meydana geldi. Karşıyaka’dan Bornova yönüne seyir halindeki demir yüklü tırın ön lastiği patladı. Lastiğin patlamasıyla tırın direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför, bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Karşı şeritten gelen araçların son anda şerit değiştirmesiyle muhtemel bir facianın önüne geçildi.
Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, olayın şokunu atlatamayan tır şoförü ise kazanın ardından bir süre bariyerlere oturdu. Tırın dorsesindeki demirler ise çevreyoluna saçıldı.

Kaza anı kamerada
Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlatırken, dehşet veren kaza anı da bir aracın kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, tırın lastiğinin büyük bir basınçla patlaması, ardından tırın bariyerleri aşarak karşı şeride geçmesi yer aldı. Kaza anında bariyere yakın şeritte ilerleyen bir aracın ise son anda şerit değiştirerek tırın altında kalmaktan kıl payı kurtulması da görüntülerde yer aldı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • halıcı 02.07.2022 17:47
    maşallah usta şoförmüş egea kullanan adam. o hızla manevra yapıp güvenli alanda aracı savurmadan durmayı bildi. geçmiş olsun hepsine.
  • Vatandas 02.07.2022 16:37
    Bu kaza için konuşmuyorum yanliz bu tir ve kamyon otobüs şoförleri özellikle Anayola girişlerde gelen aracı hiç kale almıyorlar... içindeki can umurlarında değil çoğu böyle tabiki hepsi aynı değil...ama şunu unutmamalılar... tırda kamyonda otobüste içi hava dolu lastik üzerinde gidiyor birinin ahını alırsanız mutlaka çıkar bu.... bu kazayı yaşayanlara geçmiş olsun....
  • 0264 02.07.2022 15:37
    Helal olsun şoföre soğukkanlı davranmış. Demekki neymiş panik yapmak mazeret değilmiş.
  • Vatandaş Rıza 02.07.2022 15:25
    Öncelikle Tır şoförleri çok hızlı gidiyor dün Adana Kahramanmaraş arasında Beton Pompası olan kamyon 140 ile gidiyordu. 3 şeritli yollarda yokuş çıkarken yarış yapar gibi 3 şeridi de kapatıyorlar utanmadan birde önünüze kırıyorlar. Sol şeritten bu kadar hızlı gelen bir tır şoförüne en yüksekten ceza vermeleri lazım. Tabi birde otobanlarda kamera ile tesbit edilip sol şeridi kullanan tırlara da yüksek cezalar kesilmeli. Sebep ne olursa olsun akan trafikte sol şeride girene ceza verilmeli. Yoksa böyle kazaların ölümle bitenlerin çok duyarız
  • Velhasıl 02.07.2022 14:44
    Allah korumuş. Allah'tan eleman manevra yapabilmiş.
Daha fazla yorum görüntüle