Ayasofya-i Kebir Camii Şerif'inde Kurban Bayramı öncesinde Fatih Belediyesi ekipleri tarafından teferruatlı temizlik çalışması yapıldı. Temizleme çalışmalarında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinin içi gül suyu ile yıkandı.
Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Kurban Bayramı öncesinde Fatih Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından teferruatlı olarak temizleme çalışması yapıldı. Bayram temizliği için Fatih Belediyesi tarafından kısa süreliğine ziyarete kapatılan Ayasofya-i Kebir Camii’nde halıların, mermerlerin ve ayakkabılıkların temizliği yapıldı. Çalışmalarda Ayasofya-i Kebir Camii’nin her noktasına gülsuyu sıkıldı. Dezenfekte çalışmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii tekrar ziyarete açıldı.
Fatih Belediyesi Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Zengin “Bugün bayrama hazırlık olarak gülsuyu sıkıyoruz. 15 kişilik ekiple halılar ile mermerlerin temizliği ve ayakkabılıkların temizliğini yapıyoruz. Özellikle bugün Ayasofya’dan başladık. Diğer büyük camilerimizde de bayram temizliğimiz devam edecek” dedi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • yorumcu 08.07.2022 08:50
    birde dış cepheye bir el atılsa... boyalar solmuş, yer yer sıvalar dökülmüş.. bana kalırsa sıvalar komple sökülüp orjinal halinde olduğu gibi taşlar gözükse daha güzel olur. (cumhuriyet döneminde müzeye çevrilirken dış cephe sıvanıp boyanmış) (hatta sıva için kireç çukuru olarak bahçedeki roma döneminden kalma lahitler kullanılmış) bu da bi anekdot.. hani tarihi eser bu, kafana göre boya badana yapamazsıncılara bilgilendirme:)
  • misafir 08.07.2022 08:05
    Yıllardır manevi havası ibadete kapalı olan camimizde, yılların yalnızlığı duvarlara nakşetmiş, Fatih Cami veya Süleymaniye Camisinin mistik havası daha güzel. Bu Camileri yapan ve emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah (cc.) razı olsun.
  • malkoçoğlu 07.07.2022 23:42
    Üzerimizden Allahın izniyle dedem Fatihin bedduası kalktı.Rabbim bu ülkeyi yine Fatihin zamanındaki o şaşalı yıllara döndürecek yine yükselişe geçeceğiz evelallah 2023 kilit nokta çok önemli ya ayağa kalkıp şahlanacağız cumhur ittifakıyla ya da paramparça olacağız zillet ittifakıyla.
  • mustafa 07.07.2022 17:36
    chpliler duymasın
  • istanbulS 07.07.2022 14:39
    hay maşallah süper devlet yolunda azizim istanbul ayasofya ile çok çokkk daha güzelsinnn
Daha fazla yorum görüntüle