Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İki NATO müttefiki olarak özellikle savunma sanayii alanında atacağımız pek çok ortak adım olduğu kanaatindeyim. 

"ORTAKLIĞIMIZ HER ALANDA GÜÇLENECEK"

Türkiye ile Slovenya arasındaki dostane ilişkiler ve işbirliği bölgesel barışa ve istikrara büyük katkı sağlıyor. Dostluk, müttefiklik ve stratejik ortaklık temelinde gelişen ortaklığımızın önümüzdeki dönemde Türkiye'nin AB'ye katılması dahil her alanda güçleneceğine inanıyorum. 

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ise şunları söyledi:

Samimi bir diyalogla tüm görüş farklılıklarını aşmaya çalışıyoruz. Çünkü dostluk bunu gerektirir. Ben de gerçekten muktedir olduğum sürece bunu devam ettirmeye çalışacağım. Slovenya halkının büyük çoğunluğu Türkiye'yle olan ilişkimiz ve işbirliğimizi çok olumlu şekilde değerlendiriyor. 

TÜRK MÜTEAHHİT ŞİRKETLERİNE TEŞEKKÜR

Ekonomik ve siyasi işbirliğimizin güçlenmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Slovenya'da Türk müteahhit şirketlerinin yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Hem zamanında hem de yüksek standartlarda çalışmalar yapmaktadırlar.

Bu bölge barışı, güvenliği, refahı hak ediyor. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı'na bu noktadaki bazı girişimlerden de bahsettim ve görüşlerimi paylaştım. Her ikimiz de pek çok konuda hemfikir olduk. Tabii ki arada görüş farklılığımız oluyor ama sonuç olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanım dostluğunuz, açıklığınız için bir kez daha teşekkür ederim. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • vatandaş 10.08.2022 23:45
    slovenya neymiş. zurnanın son deliği. geçin böyle ülkecikleri. zaman kaybı. ingiltere almanya rusya abd çin japonya. digerlerini çope at. bu saydıklarım da kendileri görüşmek isterlerse randevu verin müsait bir zamana. yarım saat dinleyin dertlerini ve gönderin. işimiz var deyin.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek