Türkiye ziyareti kapsamında TUSAŞ'ı ziyaret eden Malezya Kralı II. Abdullah, Hürkuş, Atak, Gökbey, T-70 helikopterleri ile ANKA SİHA uçuşlarını izledi. Savunma sanayii ürünlerine hayran kalan kral, Hürjet'in parçasını da imzaladı.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ve beraberindeki heyet, TUSAŞ'ı (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) ziyaret etti.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Kral Şah’a eşlik ederek, TUSAŞ projeleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaret programı kapsamında, Hürkuş, Atak, Gökbey, T-70 helikopterleri ile ANKA SİHA tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ’ın üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Şah, Hürjet’in parçasını imzaladı. Hürjet, Malezya’nın jet eğitim uçağı ihalesinde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, dün FNSS firmasını da ziyaret etmişti.

Ziyaret TUSAŞ'ın resmî Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, "Şirketimizi ziyaret eden Malezya Kralı Sayın Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, şirket turunun ardından uçuş gösterilerimizi izledi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye ziyaretinde kara ve hava araçları üretici şirketlerini ziyaret eden Malezya Kralı Şah ve heyetinin Türk firmalar ile yeni iş birliklerine imza atması bekleniyor.

Kral Şah Türkiye'deki ilk durağı FNSS olmuştu.

Yapılan bu ziyaretler;hem yeni iş birliklerine hem de iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesine zemin hazırlıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var