İngiltere Başbakanı Liz Truss CFI etkinliğinde yaptığı konuşmasında kendisini en büyük Siyonist olarak tanımladı. İsrail ile ilişkilerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade eden Truss, 'Büyük bir İsrail destekçisiyim' dedi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiye, dün İngiltere'nin İsrail'in Tel Aviv şehrindeki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetinden "endişeli" olduğunu duyurmuştu. Bugün İngiltere Başbakanı Liz Truss, "Ben büyük bir siyonistim" diyerek, İngiltere Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya olumlu baktığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın, lideri olduğu iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti konferansı kapsamında İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) adlı grubun etkinliğine katılarak konuşma yaptığı görüldü.

İngiltere'nin başbakanı olarak ilk kez CFI'nın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Truss, "Bildiğiniz üzere ben, büyük bir siyonistim, İsrail'in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var