Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te düzenlenen skandal PKK gösterisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Savcılığın 'soruşturmaya gerek yok kararı' son derece absürt. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bu nefret ve ırkçılık içeren bir eylemdir. Uluslararası hukuka göre suçtur. İsveç bu kelime oyunları ile bizi kandırdığını sanıyorsa kendini aldatır" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'TEKİ SKANDAL PKK GÖSTERİSİ

Bakan Çavuşığlu konuyla ilgili, "Savcılığın soruşturmaya gerek yok kararı son derece absürt. Hepimiz hukukun üstünlüğünü biliyoruz. Bu gösteriyi kimler yapıyor, teröristler. İsveç'in ahitnameye göre bunlarla mücadele sözü var mı var. İkincisi ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu gösteri ırkçılık içeriyor mu evet, nefret suçu içeriyor mu evet. Bu iki suç İsveç'te serbest mi bize bunun cevabını versinler. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bu nefret ve ırkçılık içeren bir eylemdir. Uluslararası hukuka göre suçtur. İsveç bu kelime oyunları ile bizi kandırdığını sanıyorsa kendini aldatır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 56 Yorum Var
  • Osman 19.01.2023 08:10
    6 yılı masa biz bunların üyeliğini kabul edeceğiz dediler ya ısveç seçim sonucuna kadar hiç bir şey yapmaz seçimi reis kazandığında bu zamana kadar yapmadıklarını bir hafda içinde tibis tibis yaparlar
  • Uluslu bjk 18.01.2023 11:46
    Haclidan dost.kafirden postolmaz.imkansiz.Bakanim azbile söylüyorsun yureginesaglik
  • Kamil 18.01.2023 11:45
    Muhalefet başa gelecek. Yani zamana oynuyorlar. 6 lı masa geldiği gün bunlar üye.
  • Ali Kınık 18.01.2023 11:34
    Allah isveç'in rusya'sını versin en kısa zamanda inşallah
  • hhüseyin 18.01.2023 11:29
    Anında tepki verilmezse büyük taviz olur. Zaten bizi deniyor kefereler
Daha fazla yorum görüntüle