Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7,7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 3 bin 432 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan felaket sonrası Ülke Tv ekranına konuk olan Prof. Dr. Mustafa Karataş depremle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. 

Karataş, "Depremler cezalandırma mıdır?" sorusuna "Bu işin hacısı, hocası yok. Bu bir cezalandırma değil. Mekke'de de oluyor, Medine'de de oluyor, Ankara'da da oluyor, İstanbul'da da oluyor. Olaya böyle bakmak inanç açısından tehlikelidir." dedi. 

"GÖÇÜK ALTINDA KALANLAR ŞEHİT SAYILIR"

Bir felaket anında ölenin Felaketzede olduğunu ifade eden Karataş, "İmanlı inançlı insanların ölümünde biz şöyle teselli buluyoruz. Haklıyız, doğruyuz; Kur'an-ı Kerim öyle diyor. Allah'a kavuşuyor. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Göçük altında kalmış aynı zamanda hükmen şehit sayılıyor." dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • bilirkisi 07.02.2023 16:06
    Her felaketlerde ayni soru ayni cevap.Rabbim ne münasip görürse verecek ,bize düsen peslerinden fatiha okumak ,geride kalanlara yardim eli uzatmak, Sehitlermi degillermi simdi bunu konusmanin ne yarari var
  • NİYAZİ KARACA 07.02.2023 16:04
    Şehitlik makamını ancak Allah bilir, İnşallah Allah şehitler safına dahil etmiştir.
  • vahim 07.02.2023 15:42
    Allah bilir... Herkes ölümü tadacak..
  • Bidost 07.02.2023 15:34
    Depremde ölen kardeşlerimizin, Allah şehadetlerini kabul etsin, Amin....