Adana'da dinlediği bir radyo anonsu sonrası girişimcilik eğitimi alan 56 yaşındaki Nadire Savaş, tohumunu güçlükle bulduğu "karakılçık buğdayı"nın üreticiliğine başlarken, ABD'ye ihracat için de ilk adımları attı.

Kapsayıcı Büyüme Derneği'nin ilk sosyal sorumluluk projesi olan "Fikrim Geleceğim Projesi"nin Adana'daki eğitim programına katılan ev hanımı iki çocuk annesi Savaş, eğitim süresince "kişisel yönetim becerileri", "girişimciliğe giriş", "iş planı kavramı ve ögeleri", "atölye çalışmaları", "iş planının hazırlanması ve sunumu" alanlarında dersler aldı. Üç hafta süren 85 saatlik eğitimde başarı gösteren Savaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi onaylı sertifika almaya hak kazandı. Daha sonra "Karakılçık Buğdayı Üretimi Projesi"ni hayata geçiren Savaş, ailesine ait yaklaşık 25 dönüm araziye ektiği buğdayı yurt dışına ihraç etmek için girişimlerde bulundu.Bu kapsamda ABD'de bir firmaya numuneler gönderen Savaş, firmadan cevap bekliyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Seyran ünver. 30.06.2019 01:30
    Nadire hanim böyle değerli birhizmete girdiğiniz için sizi kutluyorum.Aynı zamanda çok üzüldüm.böyle değerli bir baştacımızı neden halkımıza hizmet etmeyip bizi düşünmeyip Diş devleti düşündünüz.