İşletmeler düşük Katma Değer Vergisi'ne (KDV) sahip olan ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma yoluna girdi.

KDV oranını olması gerekenden düşük uygulayan işletmeler sosyal medyada da gündem oldu. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda baharatçıların kitap fişi kestiklerini, pastanelerin ise satışlarını ekmek üzerinden yaptığını gösteren fişler paylaştı.

Bazı işletmeler tüketiciye ya da müşteriye fiş kesiyor ama bunu sadece yüzde 1'lik KDV oranı olarak yansıtıyor. Bu yöntem ile ödeyeceği verginin çok altında rakam ödeyen işletmelerin vergi kaçırmakla beraber belgede sahtecilik suçu ile hapis cezasını alabileceğini söyleyen Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak, vergi oyununun detaylarını Haber7 Muhabiri Dilan Can’a anlattı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • dogru söylem 26.04.2024 20:01
    Herkes bir şekilde çalıyor, ev satıyor ordan çalıyor, araba alıp satıyor ordan, bskkaldan pastaneye restorandan kuru yemişciye eczaneden magzaya, aktardan hastaneye, doktordan dişciye çalmayan bir tane kurum market magza mazotdan benzine çalan çalana her şeyde hile üç kagıt var, çalmayan biri varmıdır bu nasıl bir anlayış devlete hiç vergi ödeme devlet versin bize hep