Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, YPG/PKK’nın Zeytin Dalı Harekatı'nda kaybının bilinenden çok daha fazla olduğuna dikkat çekerek "Bu devasa kaybın nedeni YPG/PKK’nın yanlış doktrini" dedi.​

"Kavramsal olarak; “Terör hiçbir zaman kazanamaz, ama terörle mücadele eden her zaman kaybeder” sözü, terörün temel kimyasını açıklar. Bölücü Terör Örgütü YPG/PKK şu zamana kadar; “Türkiye’nin mutlaka kaybedeceği, ama kendisinin de asla kazanamayacağı” bu temel doktrin üzerine hareket etmiştir. Türkiye’nin bu kaybı kısaca; “55 bin can, 800 milyar dolar para, alana ve geleceğe ekilen düşmanlık tohumları” olarak özetlenebilir. Artık gelinen son kertede ise YPG/PKK Afrin’de “Kazanmak için” doktrin değişikliğine gitmiş, kendisine sağlanan himaye, destek, fonlama, donatım, yığınak, eğitim ve alanlarla birlikte “Konvansiyonel Bir Hazırlığa” girişmiştir.

Jeo-stratejik bir tahkimat, binlerce mekanik engel- mayın tarlası ve patlayıcı sistemleri inşa etmiş, bölgede var olduğu bilinen 9 ila 11 bin teröristini konvansiyonel ve sofistike silah sistemleriyle birlikte bu alana konuşlandırmıştır.

 

Yorumlar 0 Yorum Var