ABD ordusuna yakın @USAmilitaryUSA isimli Twitter hesabı ATAK'ın videosunu paylaştı! Takipçileri övgü yağdırdı.

ABD ordusuna yakın @USAmilitaryUSA isimli Twitter hesabı, 4 ATAK helikopterinin yan yana dizilip hedefi başarıyla vurduğu anı “Ne düşünüyorsunuz?” mesajıyla paylaştı. Takipçileri, ATAK’ı ABD helikopteri sanıp övgü dolu ifadeler kullanınca, Türkiye’den kullanıcılar kaydın Efes 2018 provası olduğunu yazıp dalga geçti.

Efes 2018 tatbikatına hazırlık provalarında, yerli savunma sanayiinin göz bebebeği 4 tane T129 ATAK helikopterinin yan yana dizilerek belirlenen hedefi başarıyla ateş altına aldığı görüntüler, ABD ordusuna yakın bir twitter hesabında hayranlık uyandırdı.

296 bin takipçili @USAMilitaryUSA adlı hesap, ATAK helikopterlerinin tatbikat provasına ait görüntüleri, ABD ordusunun sahip olduğu saldırı helikopterleriyle karıştırarak, "Ne düşünüyorsunuz?" yorumuyla takipçilerine sundu.

Hesabı takip eden Amerikalı kullanıcılar da aynı yanılgıya düşerek, "Görün işte bizim çocukları, bizim tarafımızda oldukları için şanslıyız" değerlendirmesiyle görüntüler karşısında övgü içeren yorumlar yaptı.

Türkiye'den kullanıcılar ise, ABD merkezli hesabın düştüğü hatayı çeşitli esprilerle değerlendirirken, helikopterlerin Türkiye üretimi ATAK'lar olduğu gerçeğini vurgulayan yorumlara imza attı.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Ceyhun 07.05.2018 23:04
    Daha 15 yıl öncesine kadar savunma sanayinde yerlilik oranı %16 iken şimdi %70 lere gelmiş ama birilerinin kafası hala 15 yıl geriden geliyor. Son nesil amerikan savaş uçağı f35 lerin 350 parçası kale savunmada Türkiyede yerli oakrak üretiliyor. Yazmaya anlatmaya üieniyorum cahillere laf anlatılmaz diye. .Bilmeden konuşmak muhalefetin temel özelliği olmuş....
  • Erk 07.05.2018 22:33
    Ak Parti iktidarlarının başarılı olduğu alanlar içinde; Sağlık ve Ulaştırma ile birlikte Savunma Sanayi ürünlerinin yerlileştirilmesi yer almaktadır. Her ne kadar savunma sanayi ürünlerinin yerli üretimi ile ilgili arzu edilen konuma tam olarak gelinmemiş ve motor vb. alanlarda çeşitli problemler (dış kaynaklı) bulunmakta ise de, savunma sanayi ürünlerinin yerli olarak üretilmesi ile ilgili doğru bir yol izlenmekte olduğu gibi 2023 yılına kadar yerli motor üretiminin de üretileceği dolaysıyla bu konudaki hedeflere ulaşılabileceği gerçeği de ortadadır.
  • Ayşe 07.05.2018 22:09
    Bide Türkçe iyi bayramlar diyo yani ne biliyim konusmasinin farklı dilde olduğunu vs paylasan adam anlamamıs mı cok saçma is yapmış insan bi araştırır
  • Çiçek 07.05.2018 21:15
    türklerin bi seyleri yapması onları bence rahatsız eder neden çünkü ğüclü bir rakim oluyoruz onlara boynumuza kement takamadıkları icin çünkü istiyolarki hep muhtac olalım onların arabasına motoruna nükler silahlarına allahım fırsat vermesin görüyorsunuz filistini ne hale getirdi suriyeyi ne hale getidi abd kendileri hep yemeye ezmeye alışmışlar bence
  • Murat Han 07.05.2018 20:44
    Nedense bu tür güzel çalışmalar bazıların zoruna gidiyor
Daha fazla yorum görüntüle