İstanbul Sultangazi’de motosikletli kapkaç çetesi 1 ayda yaklaşık 9 telefonu çaldı. Kapkaç anları kameralara yansırken, olaya tanık olan vatandaşların müdahale etmek yerine önlerinden geçip giden kapkaççıları izlemesi dikkat çekti. Çete polis ekipleri tarafından çökertildi.

Kapkaç olayları geçtiğimiz ay Sultangazi Eski Edirne Asfaltı üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde motosikletle dolaşan ve yaşları küçük 5 kişilik kapkaç çetesi kaldırımda bekleyen vatandaşları gözlerine kestirdi. Vatandaşların ellerinde cep telefonlarıyla ilgilendiklerini gören çete üyeleri, motosikletle kaldırıma çıkarak cep telefonlarını kapkaç yaptı.

Kapkaç anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde motosikletli kapkaççılar kadının telefonunu çalıyor. Kapkaça uğrayan kadın ise motosikletli şahısları koşarak yakalamaya çalışıyor. 

Olayın ardından Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, mağdurların ifadesi doğrultusunda çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, çetenin 1 ay içerisinde aynı yöntemle yaklaşık 9 cep telefonu çaldığını tespit etti. Çalışmalar sonucunda ekipler, çeteden 3 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğüne götürülen yaşları küçük şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • zafer gülten 14.06.2018 19:32
    bu bir ihbardır-----3 gün önce İstanbul-İkitelli- Küçükçekmece deki Mall Of İstanbul alışveriş merkezine gidiyordum,Atatürk Mahallesinin önündeki caddeyle,alışveriş merkezi arasındaki köprüden geçerken -buraya dikkat---adamın biri hani şu kavgalarda,adam dövmekte,kaburga kırmakta kullanılan BEYZBOL SOPASI na benzer sopalardan 20-30 tane yaptırmış,bi güzelde boyamış,köprünün üstünde ülkemizde sadece adam dövmekte ve kavgada kullanılan bu sopaları satıyordu. üşkemizde beyzbol sporu oynamıyor sanıyorum,yani spor merkezlerinde bile satılmayan bu dayak sopalarını adam köprü üstünde rahatça satıyor.
  • zafer gülten 14.06.2018 19:24
    haydi müdahale ettin,kapkaçılar motorsikletle kaçarken eline geçen bir taşıkaçan kapkaçkıya yapıştırdın,adamın kafası yarıldı,motordanda düştü,yakalandı diyelim,yani attığın taşla adamın yakalanmasına vesile oldun---ya sonrası---çağırıyor polis seni,niye taş attın,adamı yaralamışsın,ya ölseydi,bu yüzden yargılanacaksın. kapkaçkıya 1 sene,sanada adam yaralamaktan,belkide öldürmeye teşebbüsten 5-6 sene. sonra adam motorsikletli,belkide silahlı,ancak taş atarak,yada silahın varsa,silahla müdahele edebilirsin.yoksa sürer motoru üstüne,ya sakatlanır,ya ölürsün.
  • musti 14.06.2018 17:52
    tamam kapkaççıyı yakalayıp indirdim sonrası adam bana bıçak çekti bir iki salladı yaraladı kaçtı diyelim sonra yakalandı cezası en fazla ne adam yaralamaktan işlem yap tutuksuz yargıla bırak bu millet bilmiyormu başına gelecekleri kaldıki suçluyu yakalayıp mazlumun hakkını savunmak emniyetin görevidir, vatandaş bu işi yapacaksa yetkiyi vatandaşa versinler bak bakalım olayları nasıl çözülüyor görürler.
  • vatandaş 14.06.2018 16:22
    polisimiz bile olay bittikten sonra geliyor hatta görmezden gelip ilgilenmiyor örneği bağcılar parseller de bahçelievler şirinevler de güngören vs vsbirçok yerde zavallı vatandaş ancakendini savuna biliyor tabi savuna bilirse sokak ortasın da tezgahta bıcak kesici delici satılan ülkde cezaların caydırıcılığı olmayan ülkede butip olaylar bitmez bunlara en ağır cezayı ver bak yani köle gibi tarlada madende dağda taşta çalıştır bak birdaha yapıyormu boşa yedirip içirmeyin bu köpekleriiiiiiiiii
  • senol 14.06.2018 16:14
    kapkaçcının kapkaç yapma özgürlüğü var sen bunu kısıtladın deyip adamı atıverirler içeri 28 şubatta cezaevine girip 85 yaşında içerde vefat eden amca gibi boşuna yatarız...
Daha fazla yorum görüntüle