Savaştan dolayı kıtıkla karşı karşıya kalan Yemen'de uluslararası insani yardım kuruluşlarının gitmediği bölgede halk, yaprak yiyerek hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Yemen'in kuzeyinde bulunan Aslam bölgesindeki Meşrade Köyü sakinleri, kendilerine hiçbir insani yardım ulaşmadığı için, yaprak kaynatarak elde ettikleri acı ve ekşi bir ezme ile hayatta kalmaya çalışıyor.

Sağlıksız beslenmeden hastalanan onlarca çocuk ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

KITLIK HAT SAFHADA

Köydeki sağlık kliniğinde her hafta ortalama 17 çocuk, aşırı derecede sağlıksız beslenme sebebiyle tedavi ediliyor.

Fakat çoğu ailenin tedavileri karşılayabilecek maddi gücü yok. Tedavi görmeyen çocuklarsa her gün ölümle yüzleşiyor.

Aslam bölgesinin de bağlı olduğu Hacca şehrinde bu sene toplamda 20 çocuğun öldüğü kaydedildi. Fakat aileler genelde ölümleri bildirmediği için sayının bundan daha fazla olduğu belirtiliyor.

YARDIM KURULUŞLARI YETİŞEMİYOR

Ülkede üç senedir devam eden savaş, uluslararası yardım kuruluşlarının da yetişemeyeceği kadar geniş çapta açlık ve kıtlığa sebep oluyor.

Normalde Aslam bölgesine ulaşması gereken yardımların ulaşmadığını öğrenen kuruluşlar, bunun nedeni hakkında inceleme başlattı. Bu süreçte ise acilen müdahalenin gerektiği bölgeye 10 bin yemek sepetinin dağıtılmak üzere gönderildiğini bildirildi.

Aslam'daki halkın yarısı kağıt üzerinde gıda yardımı alıyor. Fakat bölge halkı, uluslararası yardım kuruluşlarının göç etmiş olmak gibi öncelik kriterlerine uymadığı için göz ardı edilebiliyor.

UNICEF, 2015'ten bu yana 2 bin 400'ün üzerinde çocuğun yaşamını yitirdiğini ve 3 bin 600'den fazla çocuğun da yaralandığını açıklamıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Akşemseddin 23.04.2019 20:02
    Rabbim yardimcilari olsun kardeşlerimizin yardim etmiyoruz duyarsiz kaliyoruz vallahi peygamber efendimiz çiksa gelse hepimizin yüzüne tükürür siler bizi ümmetlikten bumudur kardeşlik çocuklara bakin yaziktir günahtir birlik olalkm ne olur müslümanlar vallahi acinacak halde olanlar asil bizleriz :((
  • eşref 23.04.2019 16:38
    Her anımıza şükür etmek lazım. kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa yapmak lazım ve dualarımızı hiç olmazsa eksik etmeyelim.