FETÖ’nün “Myanmar imamı” Muhammet Furkan Sökmen’in Tayland’dan Türkiye’ye getirilmesi sürecinde, perde arkasında yaşananlar FETÖ’cülerin nasıl bir ihanet sarmalı içinde olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Interpol tarafından teslim alınan FETÖ’ye bağlı Myanmar’daki Horizon International Schools’un yöneticisi ve “Mediterranean International Education Services Co. Ltd.” isimli şirketin ortağı olan Sökmen önce uçakla Bangkok’a buradan da Türkiye’ye getirilecekti. Ancak Sökmen uçak daha yerdeyken “Bu uçağı düşüreceğim, beni götüremezsiniz. Herkese saldıracağım” diyerek tehditler savurmaya başladı. Huzursuz olan yolcular uçağa binmek istemedi ve kriz çıktı. Ancak Interpol polisleri yolcuları sakinleştirdi.

TEKNİK BİLGİSİ VARMIŞ

Bu arada polisler Sökmen’in ses çıkarmaması için ellerini, kollarını ve ağzını bantlayarak onu etkisiz hale getirdi. Tam sakinleştiği sanılan Sökmen bir anda ayaklarıyla uçağın arka koltuğunda yere sert şekilde vurmaya başlayınca kasıtlı olarak uçak için büyük önem taşıyan parçalarının bulunduğu bölümü hedef aldığı anlaşıldı.

TEHDİT DE DAVRANIŞ DA AYNI

Pilot, Sökmen’in uçakla ilgili teknik bilgisinin olabileceğini söyleyerek endişesini dile getirdi. FETÖ’cü hainin uçağa binmeden önce yaptığı tehditle davranış biçiminin örtüşmesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Sökmen’in tamamen etkisiz hale getirilmesiyle uçuş güvenliği sağlandı ve uçak 1,5 saat rötarla Türkiye’ye uçtu. 

Yorumlar 0 Yorum Var