ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı düzenlediği Afrin'den 140 bin kişinin ayrıldığını ve bu kişilerin evlerine dönmelerine izin verilmediğini iddia etti.

Başkent Washington'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, bir gazetecinin Afrin ile ilgili sorusuna verdiği yanıtta, "Afrin'deki durumu çok yakından izliyoruz. Afrin'den 140 bin kişi ayrıldı. Şu aşamada en azından şunu söyleyebiliriz ki bu kişilerin evlerine ya da yaşadıkları yerlere geri dönmelerine de izin verilmiyor. Biz daha önce de Afrin'deki insani kriz konusundaki kaygılarımızı da dile getirdik ve bu kaygılarımız sürmekte. Bölgede bulunan aralarında Türkiye, Rusya ve Suriye'nin bulunduğu tüm taraflara bölgeye uluslararası yardım kuruluşlarının girmesine ve insanların evlerine geri dönmelerine izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz. İnsanlar evlerine döndüklerinde de güven içerisinde olmalılar. Eve dönmeye de gönüllü olmalılar. Evlerine geri dönenlerin güvenliği bizim üzerinde durduğumuz önemli konulardan biri" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO zirvesi sırasında görüştüklerini de anımsatan Sözcü Nauert, Afrin konusu ve daha birçok konunun iki bakan arasında konuşulduğunu söyledi.

Nauert, Türk Dışişleri Bakanıyla konuşulacak birçok konu var ve bildiğiniz üzere kısa bir süre önce NATO toplantısında bizim bakanımız ile bir araya geldiler. Çok geniş bir çerçevede birçok konu üzerine konuştular. Çünkü üzerinde konuşulacak NATO'yla ilgili olan ya da olmayan birçok konu var diye konuştu. 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek