Uğur Dündar, Muharrem İnce'yi konuk ettiği açık hava canlı yayını sırasında ezan okununca ne yapacağını şaşırdı. İmdadına İnce'nin açıklaması yetişti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında Uğur Dündar'ın konuğu oldu.

Antalya Muratpaşa Kent Meydanı'nda açık havada devam eden program sırasında yatsı ezanı okundu. Ezan sesi yayına da gelince ortaya ilginç diyaloglar çıktı.

DÜNDAR, NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLEMEDİ

Dündar, ezan sesinin yayına geldiği esnada "Ezan da okunuyor, Allah kabul etsin"sözleriyle ne yapacağını şaşırdı ve topu İnce'ye attı.

Muharrem İnce ise; "Ezan okunurken konuşulmaz diye bir şey olmaz. Bir şarkı söylemiyoruz, eğlenmiyoruz. Ezan hem namaza çağrıdır, hem bağımsızlığımızın sembolüdür. Bağımsızlığımızın iki sembolü vardır: bayrak ve ezan. Ezan, hem bağımsızlığımızın sembolüdür hem de bir iddiadır. 'Biz bu toprakların sahibiyiz, müslümanız, buradayız' demektir. O yüzden konuşmakta hiçbir sakınca yok."sözleriyle durumu toparladı.

Muharrem İnce, bir gün önceki mitinginde, ezan okunduğunda konuşmasını keserek ezanın bitmesini beklemişti. İnce'nin yer ve zaman değişince gösterdiği bu ikili tavır, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Yorumlar 90 Yorum Var
  • emre 20.05.2018 21:00
    sadece bu çakallığı için bile oy verilmez be
  • sait 13.05.2018 22:57
    Laiklik elden git me di mi?. Bu cenahta bu çatık niye?.
  • hayro 13.05.2018 09:54
    bakıyom yorumlarada herkes hoca herkes imam 11 ay kimseye karnın açmı ihtiyacın varmı sormayanlar ramazan geldimi oruçlumusun diye soruyo
  • demir ersoy 13.05.2018 09:34
    Ezana saygı gerekir ezan okunurken susulur dinlenir sünnettir ezanda kulağı yok ki namaz da gçnlü olsun derler Muharrem ince
  • Akraa 13.05.2018 06:18
    Ezan namaza çağrı namazı nız nerede münafık lık yapmayın Dündar zaten namaz kılan ların düşmanı sır onunla n oturan da siz bı düşünün
Daha fazla yorum görüntüle