Akdeniz ve Ege’de son günlerde büyük bir meteoroloji hareketlilik yaşanıyor. Tahmin modellerine göre İtalya ile Yunanistan arasında yer alan İyon Denizi üzerinde hafta sonu kasırga oluşacak.

Saatte 100 - 200 km'lik hıza ulaşması beklenen kasırganın Yunanistan’ın güneyinden Ege Bölgesi’ne doğru hareket etmesi halinde Türkiye'nin ilk kasırgası olabileceği öngörülüyor. 

Akdeniz'de oluşan ve saatteki hızı 200 kilometereye kadar çıkması beklenen kasırganın Türkiye'yi de etkisi altına alabileceği öngörülüyor. Tahminlere göre İyon Denizi üzerinde hafta sonu kasırga oluşacak. 28 Eylül Cuma günü sürekli rüzgarlarla birlikte İyon Denizi üzerinde güçlenecek olan kasırga 29 Eylül Cumartesi gününden itibaren Yunanistan’ın güneyinde bulunan Mora Yarımadası üzerinden Ege Bölgesi’ne doğru hareket edecek.

28 Eylül Cuma günü sürekli rüzgarlarla birlikte İyon Denizi üzerinde güçlenecek olan kasırga 29 Eylül Cumartesi gününden itibaren Yunanistan’ın güneyinde bulunan Mora Yarımadası üzerinden Ege Bölgesi’ne doğru hareket edecek. Kasırganın 30 Eylül Pazar günü  Kıyı Ege’de rotası tam belli olmamakla birlikte Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğlaarasından kıyı şeridinden giriş yapması bekleniyor. Kasırga sürekli esen rüzgar ile (saatteki hızı 100 kilometre ve 200 kilometre arası) İyon Denizi’nden Ege – Akdeniz’e doğru hareket ederek etkisini gösterecek. Büyük tehlike içeren kasırga; kuvvetli rüzgarları, aşırı yağmurları ve Ege ile Akdeniz’de beklenen dalga yüksekliği ile Cumartesi Yunanistan’ın güney kıyılarında; Pazar ve Pazartesi ise Türkiye’nin Ege kıyılarında büyük risk taşıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var