"Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı", yerli ve yabancı paydaşlar ve ziyaretçilerin katılımıyla Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Etkinlik açılışında konuşmacı olarak yer alan dünyaca ünlü söz yazarı ve müzisyen Yusuf İslam (Cat Stevens) Türkiye’nin en sevdiği ve sürekli ziyaret etmek istediği İslam ülkelerinden olduğunu belirterek,  "İslam dünyasında ekonomik ve siyasi anlamda birliktelik yok" dedi. 

Müslüman olmadan önce Cat Stevens adıyla bilinen ünlü İngiliz müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam Müslüman olması ve sonrasında yaşadığı süreçlere değinerek, İslamiyeti kaynağından öğrendiğini ifade etti. İslam dünyasında siyasi ve ekonomik birliktelik olmadığını vurgulayan Yusuf İslam, bu konudan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"MÜSLÜMANLARA İLHAM VEREN TEK ÜLKE TÜRKİYE"

Dünya çapında ünlü sanatçı Yusuf İslam, İslam’ı seçtiğinde büyük beklentileri olduğunun altını çizerek, “Kısa süre sonra anladım ki bu kutsallıktan ilhamını alan liderliği bulmak, Müslüman birlik ve siyasi bütünlüğünü bulmak kadar zordu. Başkanlar, krallar, emirler, başbakanlar ve generallerin yanı sıra aktivistler, değişim çağrısı yapanlar ve alimler vardı. Bütün bunlara bakınca, en üretken ve ilham verici liderlik büyük ölçüde tarihte kalmış gibi görünüyordu. Tabii ki bu Türkiye hariç. Diriliş Ertuğrul’u izlediğimi fark etmiş olmalısınız. Bu dizi bize çok şey öğretiyor” dedi.

Müslüman olduktan sonra ilk olarak, namaz kılarak, dürüst olarak, hayır işleyerek ve aile kurarak cehaletinden ve kötü davranışlarından kurtulmaya başladığını dile getiren sanatçı, şunları söyledi: “Arapça öğrenmek pek kolay değildi. Çünkü fazla sayıda farklı lehçe vardı. Bu beni, İslam ümmetinin global öğretmenlik rolünü ve mucizevi bilgiyi, adalet ve tevhid yetilerini dünyaya taşıma ve iletme yeteneğini yitirmiş olduğu sonucuna götürdü. İşte böylece hırslarım törpülenmeye başladı. Ancak hiçbir zaman vazgeçmedim. Ben Allah’a ve Muhammed Peygamberin öğrettiği İslam’ın birlik ve üstünlüğüne teslim olmuştum.”  

"MÜSLÜMANLARA AYNI GÖREVİ YAPIYORUM"

Başarılı sanatçı, inançlı kişiler ile huzur, istikrar ve adalet duygusuyla yaşayan alimler sayesinde dünyanın değişeceğini vurgulayarak, İslam’ın kurallarının ve bu kurallara uygun düzenlenen kanunların geçmişte olduğu gibi bugün de iyi olduğunu kaydetti. Yusuf İslam “Kendimi, Batı’nın İslam’ı, Müslümanların da Batı’yı görebileceği bir ayna gibi özgün bir konumda buldum. Bu muazzam bir sorumluktu ve değişik düşünce ekollerinin dolambaçlı yollarından geçerek aynadaki tozu temizlemek için mücadele etti” dedi. 

"DİRİLİŞ ERTUĞRUL İZLİYORUM"

Kendisiyle tanışma ve kitabını imzalatmak için gelen hayranlarını bekletmeden konuşmasını kısa sürdüren Yusuf İslam,  TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni olan Diriliş Ertuğrul dizisini izlediğini de söyleyerek bu diziden çok şey öğrendiğini açıkladı. Müslüman olduktan sonra çok şeyi Kur’an-ı Kerim’den öğrendiğini söyleyerek hayranlarının getirdiği kitapları imzaladı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • mustafa 01.12.2018 09:32
    Her müslüman kuranı kerimi okuyup anlama çalışması yapmak zorundadır. Zira müslüman isek ahiret sınavımızın düzenlenmesi, dünya hayatının düzeni kuranda belirtilmiştir. Hemde kolay ve anlaşılır.
  • Vatandaş 01.12.2018 01:09
    Sevgili kardeşim sen İSLAM'I kaynağından öğrenmek için gayret etmişsin Ya biz Dinimi doğru anlamak ne kadar gayret ettik işte bizim sorunumuz.
  • Nurum nedendir 01.12.2018 00:12
    Sakal son yıllarda erkek modasının vazgeçilmezi haline geldi. Artık iş vs. gerekçelerle kesmek zorunda olanlar hariç her kesimden erkek, kendi tarzına uygun olacak şekilde sakallarını uzatıyor. Alıntıdır
  • Çiçek 30.11.2018 23:55
    Ne güzel doğruyu kabul etmek teslim olmak Allaha her şeyi en güzel ve en doğru şekilde yaratmış şükürler olsun sana büyük Allahım
  • Zahd 30.11.2018 20:15
    Altyazı ile konuşmanın uyumsuz olduğu çok fazla yer var, konuşmanın ana fikri kaymış oluyor. Bu konularda daha hassas olmanız temennilerimle.
Daha fazla yorum görüntüle