Arafta Sorular programına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Afrin’de şehit düşen Ömer Bilal astsubayın yüreklere dokunan hikâyesini paylaştı.

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Afrin’de şehit düşen Karabüklü Ömer astsubayın ailesine bıraktığı vasiyetin kendisini çok etkilediğini ve duygulandırdığını söyledi. Ömer astsubayın mesleğe başladığından beri gittiği yolda insanlara feyiz verdiğini belirten Yarar, Karabük’te konferans verdiği gün şehidin ailesine ziyarete gittiği sırada karşısında kendisi de asker olan çok sağlam bir baba, çok sağlam bir anne ve çok sağlam bir eş gördüğünü sözlerine ekledi.

Mete Yarar şehidin annesinin Ömer astsubayla ilgili söylediği sözleri şöyle anlattı, ‘‘Ben oğlumun nasıl bir insan olduğunu şehadetinden sonra anladım. Oğlum şehit olduktan sonra birçok insan bizi buldu ve oğlumuzun onlara yardım ettiğini söyledi. Kimine burs vermiş, kimine her ay belli bir miktar para yardımında bulunmuş. Ben evladımın o küçücük maaşıyla neler yaptığını gördüm ve oğlumun gerçek kişiliğini şehit olduktan sonra anladım.’’ Mete Yarar, şehit askerin kendisinin bütün kitaplarını okuduğunu ve hayalinin kendisiyle tanışmak olduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yarar ayrıca şehit olan Ömer astsubayın ailesini ziyarete gittiğinde bunun gerçekten bir rastlantı olmadığını, anneden babadan gelen bir vakurluk, onur ve duruş olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Fuat güllü 22.01.2019 09:48
    Allah yüreği güzel insanlara şehadeti nasip eder
  • MÜCAHİT 21.01.2019 15:43
    Allahu ekber. Rabbim şefaatlerine nail eylesin. Amin