Gazeteci Levent Gültekin, T24 sitesi için Şirin Payzın'la yaptığı söyleşide ezanı küçümseyici ifadelerde bulundu.

Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan saygısızlığı yorumlarken olayı sulandırma, konuyu saptırma yoluna gitti.

Ezanın kutsal olmadığını öne süren Gültekin, "yalan söylüyorlar. Ezan kutsal değildir, bizi habire köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kutsal olan ibadettir. Ezanın kutsal olduğu nerede yazıyor? Bir ayette mi, bir hadiste mi, dinin herhangi bir kaynağında mı yazıyor" ifadelerini kullandı.

Gültekin, ezana yapılan saygısızlığa tepkisini koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben de "sana ne ezandan" dedi.

EZAN HAKKINDA KUR'AN-I KERİM'DE AYET VAR

Gültekin, dini kaynaklarda ezanın kutsal olduğuna dair bir ifade bulunmadığını iddia etse de, Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde ezana çok sayıda atıf bulunuyor.

Örneğin Maide Suresi 58. ayette, Allahü Teala adeta bugün yaşanan durumu çok veciz bir şekilde buyuruyor:

"Onlar (inkârcılar ve münafıklar), siz birbirinizi namaza çağırdığınızda (ezan okunduğunda) onu alay ve oyun (konusu) edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmaları yüzündendir."

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Necdet Çetin 20.03.2023 10:11
    Bu kafa İslamı modernize etme kafası FETÖ nün DİYALOG teorisinin içinde de bu söylemler var.Önce kutsallar itibarsızlaştırılıyor sonra onun yerine kendi kutsallarını koyuyorlar.HAŞHAŞİ bunlar
  • Kadir 15.03.2019 14:24
    İki şeye inancımı yitirmedim, İsrail bedende bir kanserli hücredir sökülüp atılmadan bedene(islam beldelerine) sıhhat gelmez; aynı şekilde bu ülkenin Kemalizm, apolizm ve türevleri gibi azgın ekaliyetleri de aynı şekilde, hal edilmediği sürece, Bunlar mukaddesatımıza saldırmaya devam edecekler...
  • Abdullah Abdulaziz 15.03.2019 12:19
    Sana lanet olsun.
  • ertuğrul 15.03.2019 12:09
    yani bu adam ben konuşabiliyorum demek istemiş.on sene sonra anlamı olan cümleler kurmayı başarabilirse, yüz sene sonra bir fikir beyan etmeye başlayabilir.
  • Asuma Başar 15.03.2019 12:04
    Camii Ezan KUTSALDIR bunlar hassas değeeler DİKKAT etmek gerekir edep yahu.....
Daha fazla yorum görüntüle