Haber7 köşe yazarı Taha Dağlı, Türkiye'de yakalanan iki BAE casusunun Dahlan'ın adamı çıktığını yazdı. Dağlı, Ortadoğu'nun karanlık simalarından Muhammed Dahlan'ın geçmisini "Dahlan'ın karanlık geçmişi" adlı bir köşe yazısında kaleme aldı.

BAE adına casusluk yapan Filistin asıllı 2 kişiden biri cezaevinde intihar etti. Casuslar Filistin asıllı ama ikisi de BAE vatandaşı aynı zamanda ikisi de “İsrail işbirlikçisi” olarak tanınan Dahlan’ın ekibindeydi. Peki Muhammed Dahlan kimdir? Bugün İsrail için hayati önem taşıyan ve Filistin’in imhasını içeren Yüzyılın projesi adlı kaos planının BAE ayağında ön plana çıkan Dahlan’ın karanlık bir geçmişi var. İşte Dahlan’ın Arafat’ın zehirlenmesinden itibaren İsrail adına imza attığı kirli işler.

YASER ARAFAT’I ZEHİRLEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat 11 Kasım 2004’te vefat etti. Arafat’ın ölümü İsrail için çok önemliydi. Çünkü Arafat sağken yapılamayan Filistin topraklarını işgale dair bir çok proje bu tarihten itibaren adım adım hayata geçirildi. Gazze’nin ablukaya alınması, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi, Batı Şeria topraklarının gasp edilmesi başta olmak üzere İsrail’in elini rahatlatan bir çok önemli gelişme Arafat’ın ölümünün ardından yaşandı. Arafat’ın ölümünün ise doğal bir ölüm olmadığı yıllar sonra eşinin yaptırdığı araştırmalar sonucu ortaya çıkarılmış hatta Arafat’ı zehirlemek suretiyle ölümüne sebep veren kişinin Muhammed Dahlan olduğu öne sürülmüştü. Süha Arafat’ın yıllarca devam eden Arafat’ın ölümündeki sır perdesini aralama girişimi dosyanın kapatılmasıyla noktalanmıştı.

DAHLAN’IN İSRAİL’LE İLİŞKİLERİ

Muhammed Dahlan, Arafat döneminde Gazze’den sorumlu istihbarat biriminin başındaydı. Arafat’a yakın isimlerden biriydi. Bir dönem cezaevine de girmişti. Dahlan’ın İsrail’le irtibatının İsrail cezaevlerinde kaldığı dönemde başladığı biliniyor. Cezaevi sonrası Dahlan’la İsrailli yetkililer arasında sık sık görüşmeler yapıldığı da bilinen bir gerçek. Hatta Filistinlilerin çoğu Dahlan’ın İsrail cezaevinde kalmasının da şovun bir parçası olduğunu düşünüyor çünkü İsrail cezaevlerinde esir tutulmanın Filistin toplumu üzerinde önemli bir prestij olduğuna dikkat çekiliyor.

BİRÇOK KEZ İSRAİLLİLERLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

2005 öncesi Gazze’deki abluka bugünkü gibi değildi kısmen bir abluka vardı, Gazze’de Yahudi yerleşimcilerle İsrail askerleri de bulunuyordu. Dahlan ikinci intifada sırasında Gazze’ye gelen İsrailli askeri ve istihbarat yetkilileriyle bir çok kez görüşmeler gerçekleştirmiş, bu görüşmeler kameralara da yansımıştı. Dahlan’ın İsrail heyetini karşılarken, İsrailli istihbarat yetkili

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Hakan 30.04.2019 12:37
    Beslersiniz asın gitsin