ABD'de Kongre'nin, iki körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e toplam 6 milyar dolarlık silah satışına onay verildiği öğrenildi. Her iki ülkeye yapılan silah satışında, Patriot MIM-104E model güdümlü füze sistemi ilk kalemi oluşturuyor.

ABD yönetiminin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e toplam yaklaşık 6 milyar dolarlık silah satışına onay verdiği bildirildi. Pentagon'a bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA),ABD Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu muhtemel silah satışlarına onay verdiği konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.

BAHREYN, PATRIOT SİSTEMİ ALIYOR

Rus basın organı Sputnik'te yer alan habere göre üç ayrı paket halinde onaylanan silah satışlarının her biri için Kongre'ye ayrı birer mektup gönderen ajans, BAE ve Bahreyn'e toplamda 5 milyar 958 milyon dolarlık silah satışına onay verildiğini bildirdi. Buna göre, Bahreyn'in, 2 milyar 478 milyon dolar karşılığında Patriot füze sistemleri ile bu sistemlere entegre ekipmanları alması öngörülüyor. Bu paket içerisinde uçakları ve seyir füzelerini vurabilen 36 adet Patriot MIM-104E model güdümlü füze satışının yer aldığı kaydedildi.

Yorumlar 0 Yorum Var